Eveliina

perjantaina, syyskuuta 30

Perjantai

Lukkari: liikunta, hyppytunti

Hahaa, arvatkaas olinko karvaliivissä ja villapaidassa duunissa tänään... satuin vilkaisemaan lämpöennustetta ennen lähtöä ja tänään oli sellainen keli, että tarkeni joogata parvekkeella. Senkin uhalla, että viikosta loppuu nostopäivät kesken, tein oikein perusteellisen jooga-venyttelytreenin joka tuli todella tarpeeseen. Mussa ei mienannut taipua enää mikään. Ei silleen kuula nouse!

Mistä mä nyt keksin tähän kuvan...
Hei, HulluPäivä-kuvasto ilmestyi taas. Menkää ostaan auto, nyt sen saa valmiiksi punaisena eurolla (multa meni yli 400)!

torstaina, syyskuuta 29

Kierrätys on päivän sana

Lukkari: taito- ja taideaineet, liikunta, matematiikka

Kierrätän yhden kuvan:


Taidan laittaa tuon setin huomenna päälle. On sentään perjantai.

Noiden ruskeiden kenkien kanssa en vieläkään tiedä mitä tekisin... laitoin saman kysymyksen Lily-palstalle ja nyt on sit äänet tasan. Jospa mä vedän pitkää tikkua...

Justiin nyt väsyttää ihan hirveesti. Nousin aamulla viideltä ehtiäkseni Hyvinkäältä puoli kasiksi Tampereelle. Kun tulin iltapäivästä kotiin otin kyllä päikkärit, mutta se ei näytä auttavan. Taidan olla lenkin tarpeessa. Kuulahommia kyllä ajattelin, mutta jää ajatuksen asteelle.

Eilen vein siskontytön Hyvinkäällä Ryhdin treeneihin ja sain sen koukutettua...

Arin räkki

Kuvassa mr Girevoy Sport Marko Suomi sekä kaikki välttämättömät varusteet: kuula, juomapullo ja ajanottolaite.

Mulla on nyt muuten kans tommonen vihree murkula. Tarvis hakea se autosta sisään ettei sille tule yöllä vilu tai muuten tylsää. Jätin sen turvavöihin takapenkille.

maanantaina, syyskuuta 26

Klassikkopostaus

Lukkari: hyppytunti, kemia

Jos nyt vilkasee tosta kassin suuaukosta sisään niin alkaa sen verran pelottaa, että tehdään tästä käsilaukun sisältö -postauksen sijaan treenikassin sisältö -postaus. Mä hoidan nuo kaivaukset joskus paremmalla ajalla (varsinkin kun ne varsinaiset tarve-esineet, eli lompakko, avaimet, huulipuna ja puhelin ei edes ole tuolla vaan housun taskussa).

Treenikassi sisältää:
buffin, rannepannat, ideal-siteen, hohkakiven, rasvattomia kasvopyyhkeitä rakkolaastaria (puuttuu kuvasta) ja mankkupussin, OPI-kynsiviilan (noita on mulla useita, ne on parempia kuin raspi!), Gymboss-ajastimen ja uutuutena myös käsirasvatuubin.

Just nyt siellä ei ole kenkiä eikä juomapulloa, saati kuivaa paitaa ja -sukkia tai protskudrinkkipurkkia. Eikä suklaata. Asia pitää korjata ensi tilassa (se viimeinen siis).


Kuulin, että kiipeilijöillä on käytössä joku älyttömän hyvä hoitoaine rakkoihin ja metsästelin sitä tänään. Turusta löytyi Bouldertehtaalta, Climb On lotion bar. Saan omani ens viikolla kun meen käväseen Turussa. Eiköhän mulla ole sillonkin jotain rakkoja hoideltavana niin pääsen testaamaan ja voin kertoa miten toimii!

sunnuntaina, syyskuuta 25

Lauantain kootut

Lukkari: kemia, liikunta, matematiikka

Kemia, matematiikka

Iso-Omenaan on avattu Cubus-niminen liike. Valikoima on sitä samaa pikapolyesteria kuin kaikilla muillakin ketjuilla, mutta mua ois kiinnostanut niiden villaiset alusvaatteet -varsinkin kun osastolla luki, että kaikista alusvaatteista -25%.
Kassalla kävi ilmi, että pakkaus jossa lukee alusvaate (engl. underwear) onkin oikeesti yövaate (engl. Chanel 5), mitä alennusprosentteihin tulee.


No, niillä oli nätin värinen punainen homelessperson-pipo ja Dependin telinen kassalla, joten jotain kauppaa sentään tehtiin. Tämä vihree sävy ei näytä homeelta kynsissä kuten mun edelliset vihreet lakat on näyttäneet. Näillä mennään nyt sit seuraava viikko-pari.

Liikunta


Eilinen päivä oli muutenkin ihan loistava: ensin tempaisin kutosen, ettei jää se paha mieli kummittelemaan pitkäksi aikaa, sitten lähdin hierottavaksi Citydeal-koritlla ja siellähän olikin ihan tuttu mimmi odottamassa. En vaan ollut koskaan ehkä edes kuullut Suskin sukunimeä, joten mulla ei ollut soittanut missään vaiheessa mitään kelloja. Paikka oli siis Espoon Urheiluhierontakeskus (Kivenlahdessa) ja varasin itelleni jo seuraavan ajan muutaman viikon päähän. Suski kertoi, että itse asiassa mulla oli oikea forkku vielä enemmän jumissa kuin vasen, joten ei se ihme jos oli "ote ruvennut kuoleen" edellispäivän tempauksessa.

Illalla lähdettiin vielä tekemään Puolison kanssa tunnin kävelylenkki. Edellisestä yhteislenkistä olikin vierähtänyt tovi (= en edes muista).

Tänään ois vielä ohjelmassa kulmakarvojen värjäystä, tempausta, valmennusta ja matkasuunnitelman tekoa. I <3 Sundays!

Linkkivinkki

Lukkari: hyppytunti

Jos olet ihmetellyt millaiset on broguesit, munkkikengät tai vaikka chelsea bootsit, katso Preferitan tekemä juttu täältä.

 

lauantaina, syyskuuta 24

Rysähdys

Lukkari: liikunta, matematiikka, musiikki

Liikunta, matematiikka

Koko viikon on kuula kulkenut kuin unelma, muttei sitten enää eilen. Pieni muistutus siitä, että hyvästä ala-arvoiseen on noin 2 päivää matkaa. Hiukan siis masensi eilisen illan, mutta onneksi ei ole mitään, mitä Puolison seura ja hyvä ruoka ei korjaa.

Tänään hierojalle joten jospa se tästä taas huomenna. Sitä ennen koitan, miten 10-kiloinen tempaus kulkee. Aatelkaa muuten, nuo murkulat on pakattu styroxiin ja kuplamuoviin. Pelkääkö ne, että menevät kuljetuksessa rikki??? (Tilattu täältä.)


Kaikki sinisiä. Toisten välikoot on olleet valkosia, mustia ja violetteja ja mä saan pelkkiä sinisiä?

Sain muuten systeriltä koiranhoitopalkkaa tommosen ihanan maton. Justiin tajusin, että otan sen käyttöön tän etualan telttapatjanpalan tilalle. Siihen se sopii ihan täydellisesti.
Tuo on aiheeltaan vaihtoehto mun winner-tatskalle siltä varalta etten ois voittanut. Oisin laittanut sen jalkapöytään.

Musiikki

Mä olin niin kauan baarissa töissä, etten oikein siedä sellaista taustahälymusaa lainkaan. Autossakin hyvin harvoin kuuntelen mitään jos yksin ajelen, puoliso sen sijaan tahtoo aina jotain mekkalaa kehiin. Eilen illalla hän laittoi soimaan Mogwaita ja se oli täällä soinut jo iät ja ajat kun sanoin, että onpa outoa musaa kun tämä ei ala ärsyttää. Löytyy niiltä kait semmostakin jota mä en jaksais kuunnella, mutta tämä on nättiä kumminkin:

perjantaina, syyskuuta 23

Takaisin luontoon

Lukkari: taito- ja taideaineet, tekninen työ

Harvinaislaatuinen tilanne: puoliso, kamera ja päivänvalo, kaikki yhtä aikaa paikalla. Käytetään hyväksi!


Huomasin muuten, että mun harmaat hiukset näyttää paljon paremmilta nykyisin, kun ovat vähän jo pidempiä. Kaikki nuo raidat tuossa jakauksessa on siis aitoja, nyt ei ole väriä enää kuin pikkuriikkisen jossain otsiksen latvassa.

Mun piti myös mainostaa matkapuhelinhuoltoa! Kyseessä on siis Nokia-huolto, oman palikkani käyttis meni alkuviikosta niin solmuun, ettei sitä saatu enää hereille mitenkään. Vein sen Kauniaisten TeleShopiin ja arvatkaas kauan meni, että laittoivat sen kuntoon.  

Päivä!

Sama puhelin oli kesällä Verkkokauppa.comin kautta huollossa puolitoista viikkoa. Sillon vaihdettiin kuuloke. Sekin oli olevinaan nopee, kun sanoivat mulle mennessä, että siinä menee 3 viikkoa.

Nythän siihen pitää taas asentaa kaikki mahdollinen uudelleen enkä mä ole kovin hyvä siinä hommassa :/. Jos oisin ajoissa tajunnut ottaa varmuuskopioita niin ei vissiin tarvis ihan niin alusta lähtee liikkeelle. Että varoituksen sana teille muille: noi on nykyisin tietokoneita eikä mitään puhelimia. Varmuuskopioikaa omanne!!!

Perjantai. Mitähän muuta sitä tekis kuin treenais... ja hyvää ruokaa! Mitä te muut teette perjantai-iltaisin?

Naisellista

Lukkari: musiikki, liikunta, filosofia, psykologia, terveystieto

Mun urheilulajini tekee kämmeniin hiertymiä ja känsiä ja ne ei kuulemma ole kovin naisellisia. Kitaristeilla on tota samaa "ongelmaa", metallikielet kovettaa sormenpäät ja jos ei niitä koveta niin kipiää tekee. Otetaas tähän väliin vaikka blues-kitaristi Erja Lyytinen, onks teidän mielestä hänen "naisellisuutensa" jotenkin kärsinyt siitä, että sormissa on känsät?
(Voin vakuuttaa, että on.)



Mitä muuten noin ylipäätään tarkoittaa "naisellinen"?
Kertokaa mulle, mä haluaisin, että kehitetään sille joku oikea, universaali määritelmä!

Myönnän toki, ettei käsien hiertymät ole kovin esteettisiä, mutta hei, ootteko nähneet maratoonareiden varpaita?? Tai salibandyn pelaajien??

Kait se on niin, että eri urheilulajien harrastajat vaan tottuu niihin omiin ruhjeisiinsa, lumilautailijat ja kamppailijat mustelmiin, juoksijat irronneisiin varpaankynsiin ja me voimailijat näihin känsiin. Että se on vaan se hinta, joka maksetaan niistä endorfiineista.

Ai niin, mitä muuten sit tarkoittaa miehekäs?

torstaina, syyskuuta 22

Laiskana vaatekaapilla muttei muissa hommissa

Lukkari: taito- ja taideaineet, liikunta

Sain viikonloppuna yhden "ikuisuusprojekteista" nimittäin neuleiden pesemisen hoidettua. Nyt on mistä valita, esim. musta villatakki. Niitähän on jopa 2, tämä on se ohuempi Filippa K.


Liikunta

Eilinen jää historiaan monestakin syystä, ensimmäinen on se, että mun 14-kiloinen kuulapari saapui tuolta ja toinen on se, että kopsautin itseäni treenissä tuplakasilla päähän. Älkää kokeilko!


Testasin myös kahvan mankkausta tempauksessa ja kas, ote on jämäköitynyt niin, etten saanut reiän reikää kämmeneen. Otteen paraneminen ei siis johtunut siitä mankusta vaan puhtaasti siitä, että sormivoimaa on tullut lisää. Niin kauan kun kuula pyörii holtittomasti kädessä "ota kiinni mistä saat" -tyylillä, mankusta ei ole kuin harmia!

Mä muuten suihkautin eilen illalla noihin kahvoihin suolavettä ja katsokaa missä kunnossa ovat nyt!
Tarkoitus on siis saada niihin karhea pinta etteivät lipsu käsissä. Tämä on siihen kivuttomin ja halvin konsti. Ruosteesta voi sitten jatkaa näppärästi hiekkapaperilla.

tiistaina, syyskuuta 20

Perusreleitä

Lukkari: taito- ja taideaineet

Sain viikonloppuna sortattua ja kaapitettua noi 12 koneellista puhdasta pyykkiä. Kyllä nyt kelpaa kaivaa sieltä aamulla jotkut perusreleet niskaan.


Tyyliblogiksi tämä on kyllä melko säälittävää, onneksi kirjoittelen lifestyle-otsikon alla. Lily-palstalla viime viikolla kirjoittelinkin, että kun vaateinspiksestä ei juuri ole tietoa, onneksi on rautakaupat...

Ei kellään sattuis oleen mitään vinkkiä mistä voisin lähtee etsimään jotain inspiraation tynkää? Linkkejä? Mitä vaan! Voi kun saisin taas aikaiseksi jonkun lookbookin :/

maanantaina, syyskuuta 19

Mitähän tästäkin viikosta mahtaa tulla

Lukkari: liiikunta, kemia

Liikunta

En viitsinyt eilen kyllästää teitä "kuulaillessa meni tämäkin sunnuntai" -uutisilla. Mainittakoon kuitenkin, että meillä oli ekat tekniikkatreenit mun PK-seudun valmennusryhmän tyttöjen kanssa ja hyvältä näyttää!
Päivällä tein omankin treenin. Mainitsemisen arvoista oli se, että tempaus oli teknisesti parempaa kuin koskaan, myös vasurilla. Videomateriaalin väsääminen auttoi nimittäin omaakin oppimista!
Huolettomana siis jatkan kohti tulevia koitoksia :D

Kemia

Yksi mun KuulaIhaNaisista, Mimosa, lahjoi mua Ziaja-käsivoiteella.


Tuotteenahan tuo on mulle ihan tuttu viime vuoden pikkujoulujen jälkeen, mutta jostain syystä en ole saanut aikaiseksi hommata sitä -enkä kyllä mitään muutakaan- käsivoidetta työpöydälle/käsilaukkuun/mihin tahansa mistä sitä säännöllisesti levittäisin. Lähestulkoon joka aamu töihin ajellessa kyllä ajattelen asiaa aktiivisesti...

On siis hämmästyttävää (not), että mun kynsinauhat kuivuu... Työpöydällä majaileva öljytuubi auttaa aika paljon kyllä sekin, mutta vielä enemmän auttaa se että mä en ole nyppinyt sormiani kahteen viikkoon Jeeeee!

Se hypnoterapia on toden totta auttanut ainakin siihen, etten mä enää rupee tekeen tota huomaamattani. Ja se on uutta se!

Kattokaa muuten, 2 viikkoa vanhat lakat, kerran on lisätty päällyslakkaa:


Tyvestä nuo alkaa irvistellä joten onhan mun ne pakko pikapuoliin vaihtaa. Pitäskö vaan ottaa ja saada itse aikaiseksi?

Mutta palatakseni otsikon aiheeseen, puhelin lähtee taas korjaamolle. Käsittämätön romu! Johan se taas pari kuukautta toimikin...

lauantaina, syyskuuta 17

Päivän projekti

Lukkari: liikunta

Tämän lisäksi kävin vielä tuulettamassa päätä lenkillä.




Älä siis aikaile vaan tilaa uutiskirje!

perjantaina, syyskuuta 16

Sitä punaista

Lukkari: taito- ja taideaineet

Mullahan siis oli justiin viime viikolla hankittu punainen neulepaita. Ihmisen muisti on kyllä välillä hyvä mutta lyhyt...


Henkkiksen miesten osastolta, puuvillaa. Ihan nätti, mutta ehkä aavistuksen tylsä. Vyö auttaa.
Joskus kannattaa kaivella vanhoja kenkälaatikoitakin, sieltä voi tehdä löytöjä, kuten vaikka nämä monta vuotta vanhat Vagabondin nilkkurit. Closet shoppingia parhaimmillaan.

torstaina, syyskuuta 15

Mustat aukot

Lukkari: fysiikka

Puoliso, joka on meidän perheen tiedemies osti itselleen Amsterdamin lentokentältä kirjan, jonka nimi on
50 Physics ideas you really need to know
.
No, jos ne kerran pitää tietää, niin luetaan ne sitten yksi kerrallaan. Aloitetaan mustista aukoista.

Kuva täältä.
 Mustista aukoista on olemassa kolme mallia:
  • Schwarzschildin aukko: pyörimätön musta aukko, jolla on vain singulariteetti ja tapahtumahorisontti
  • Kerrin aukko: pyörivä musta aukko, jolla on edellisten lisäksi myös ergosfääri
  • Reissner-Nordströmin aukko: sähkövarauksellinen musta aukko, jolla on kaksi sisäkkäistä tapahtumahorisonttia, joiden välissä aika- ja avaruuskoordinaatit vaihtavat paikkaa
Teoreettinen astrofysiikka tuntee myös käsitteen alaston singulariteetti; tällainen syntyy, mikäli aukon pyörimisnopeus ylittää Schwarzschildin säteen kohdalla valon nopeuden. Tällöin tapahtumahorisontti repeytyy ja paljastaa sisällä olevan singulariteetin.

Schwarzschildin säde voidaan laskea kaavasta:
jossa G on gravitaatiovakio (6{,}67 \times 10^{-11} Nm2/kg2), M on kohteen massa ja c on valon nopeus. Massaltaan Maan kokoisen kappaleen Schwarzschildin säde on noin 9 mm. (Lähde: Wikipedia)

Ääh???
Tätä pitää pohtia vähän tarkemmin vielä...

Jospa mä lainaan vaan Stephen Hawkingia koska tämän mäkin ymmärrän:
"God not only plays dice but also sometimes
throws them where they cannot be seen."

keskiviikkona, syyskuuta 14

Taas ois viikko puolessa

Lukkari: liikunta, taito- ja taideaineet

Liikunta

Niin se vaan menee vauhdilla tämä aika. Eilen olin pitkästä aikaa nostamassa voima- ja kuntotestiä ja tuli aika kiva parannus. Niin toki pitikin. Nyt on kädet kipeenä kun ei ole silleen tullut punnerrettua, mitä nyt lauantaina. Tempauksesta huolimatta vaan 1 rakko ja sekin ihan uudessa kohdassa... jotain on siis tekniikassa parantunut.

Tänään kävin sateessa juoksemassa mäkivetoja tossa mettässä. Keinupohjakengät ei ehkä ole paras valinta semmoseen, missäköhän mun lenkkarit mahtaa olla.

Taistelin päivällä Dreamweaverin kanssa ja se tais voittaa ekan erän. Päivä parani kummasti kun sain laitettua pari kuulaa tilaukseen ja lähetin ihan ekan itse kirjoitetun ohjelman mun valmennettavalle. Jännittää, miten se alkaa RautaNeidolta sujua. Tekniikat näytti ainakin olevan jo valmiiksi hyvällä mallilla :D

Taito- ja taideaineet

En oo vissiin blogosfäärin ainoo jolla on ns. pukeutumisinspis hukassa. Sen lisäksi mulla on hukassa aika monta vaatekappaletta. Ja parit housut lyhentämättä. Ja ties mitä...

Keltainen kyllä piristi päivää kummasti. Oon katsellut, että jostain vois vissiin tsägällä löytyä joku keltainen neulekin. Tai sitten punainen. Tai joku. Ehtisköhän joku päivä katselemaan...


Nyt vielä vähän venyttelyä tähän iltaan niin hyvä tulee huomisestakin.

tiistaina, syyskuuta 13

Ja sitten muihin aiheisiin

Juustovoileipiä
Lukkari: terveystieto, uskonto ja et, kotitalous

Päivän ärsytyskynnyksen ylitti tänään Leipätiedotus.
Alla pari lainausta ja kaverini Marjun valmiiksi muotoilemia vastineita (lainaan kun en jaksa alkaa samaa asiaa kirjoittamaan uudelleen. Kiitos ja anteeksi Marju!).

Kyseessä on siis propagandalehtinen ja sivusto, jossa samat virheet saavat keikkua vuodesta toiseen. Tällä kertaa agitoitiin hiilihydraatinvälttelijöitä vastaan jälleen niin naurettavin perustein, että... mitä tohon nyt sanois... minä oon ilmeisesti kuvitellut elämästäni viimeiset viisi vuotta ja olen oikeesti koomassa jos tuon kaiken karppaamiseen liittyvän hölynpölyn uskoo. (Marju ja minä ei muuten kisata samassa lajissa vaikka meidät molemmat lasketaan voimailijoiksi!)
Väitteenne: Vähähiilihydraattinen ja –energinen ruokavalio heikentää suorituskykyä ja jaksamista, koska lihasten hiilihydraattivarastot tyhjenevät eikä lihaksille löydy liikunnassa tarvittavaa ”polttoainetta”.
"Alkuun tämä pitää useimmissa tapauksissa paikkansa, elimistön totutellessa käyttämään rasvaa pääasiallisena energianlähteenään. Tämän sopeutumisvaiheen jälkeen minkäänlaisia ongelmia suorituskyvyn ja jaksamisen kanssa ei kuitenkaan ole. Urheilen itse kilpatasolla eräässä voimailulajissa, enkä ole havainnut reilusti alle 100 g:n päivittäisellä hiilihydraattimäärällä minkäänlaista negatiivista vaikutusta suorituskykyyni."

Väite: Aivot kun käyttävät energiakseen hiilihydraatteja.
"Aivot käyttävät energiakseen sekä glukoosia (jota elimistö osaa valmistaa syödystä proteiinista glukoneogeneesin avulla, eli syötyä hiilihydraattia ei tarvita), että ketoaineita, joita elimistö puolestaan osaa valmistaa rasvasta. Kyseiset faktat ovat tarkistettavissa lääketieteellisistä, ihmisen fysiologiaa käsittelevistä teoksista. Huomatkaa myös, että dietaarinen ketoosi ei ole ihmisen elimistölle millään lailla vaarallista, kuten annatte ymmärtää, vaan päinvastoin täysin luonnollinen olotila. Oletteko tietoisia siitä tosiasiasta, että dietaarisella ketoosilla on hoidettu ja hoidetaan edelleenkin epileptikkoja, varsin tuloksellisesti?"

Väite: Puutetta voi tulla myös raudasta ja vesiliukoisista vitamiineista.
"Tuskin, mikäli VHH-ruokavalio koostetaan järkevästi. Punainen liha, sisäelimet ja veriruoat, muutamia mainitakseni, ovat huomattavasti parempia raudanlähteitä kuin leipä. ...Mitä tulee B12-vitamiiniin, ei täysjyväleipä Finelin mukaan mahdu edes 20 parhaan lähteen joukkoon. Tämä on tarkistettavissa osoitteesta www.fineli.fi."

Toivon, että oikaisette nämä virheet mahdollisimman pian, jotteivät väärät käsitykset VHH-ruokavaliosta leviäisi enää yhtään enempää."
 Mulla ei tohon ole tällä erää lisättävää. Jarilla ja Veteraaniurheilijalla on.  

maanantaina, syyskuuta 12

Seitkytluku

Lukkari: taito- ja taideaineet

Jotenkin mulle tulee tästä uudesta ruutuhuivista mieleen lapsuus ja mökin keittiönpöytä. Eikä se mielikuva ole lainkaan ikävä!

Kuulavalmennus on toistaiseksi täynnä

Sain tosiaan hyvin nopeeseen tahtiin useempia yhteydenottoja, joten tällä hetkellä on siis lappu luukulla, ettei homma lähde käsistä heti alkumetreillä. Kellekkään en haluaisi sanoa ei, mutta nyt on pakko katsoa rauhassa mitä näistä tulee ja laajentaa systeemiä pikkuhiljaa!

Suunnitteilla on tosiaankin myös perustekniikkakurssi, kunhan löydän siihen sopivan paikan. Todennäköisesti aikataulu menee ensi vuoden alkuun, mutta kenelläs tässä ois kiire valmiissa maailmassa! Kurssia varten aion valmistella myös videomateriaalia ja mahdollisesti muutakin ja haluan tehdä asiat rauhassa ja kunnolla.

Kiitos siis kaikille kärsivällisyydestä ja anteeksi kaikki te joille joudun sanomaan tässä vaiheessa ei! Tulen tekemään kaiken voitavani, että teistä kaikista tulee vielä huikeita, vahvoja ja iloisia nostajia!

PS. Täällä etelässä saa joka keskiviikko erinomaista kuulaoppia Hyvinkäällä Ryhdin treeneissä. Joka kuun ensimmäisenä keskiviikkona siellä perehdytään perustekniikoihin ja opettajat on takuulla Suomen parhaita! Turun seudulla kannattaa kääntyä Niinan tai Lieto GS:n puoleen ja Oulussa Karateseuran.

Linkkilista päivittyy tuolla Urheilulinkit-sivullani.

PPS. laitoin sivupalkkiin lomakkeen, jolla voi tilata GS-aiheisen uutiskirjeen. Sille listalle laitan ensimmäisenä tietoa kaikista uusista jutuista, että soon vähän niinku sisäpiiri. Liity siihen jos nostaminen kiinnostaa!

sunnuntaina, syyskuuta 11

Oppia ikä kaikki

Lukkari: liikunta

Eilinen päivä meni kuulailuhommissa, josta on nyt sit muistona sertifikaatti ja WKC:n jäsenyys. Iso lauma meitä oli ja hyvä meininki. Kiitos Outi (taas) kuvien lainasta!


Tulin eilen kertoneeksi siellä porukassa syitä siihen miksi kuula vie naista. Ja miksi nimenomaan nostan (enkä enää esim. heiluttele ja pyörittele sitä tai tee sillä hauiskääntöjä). Kerrattakoon ne vielä täälläkin, jos joku ei tiedä.

Mä olen siis aikoinaan harrastanut mm. fitness-urheilua, eli vääntänyt punttia ja siinä ohessa runsain mitoin aerobista ja vielä kaikenlaisia vapaaohjelmatreenejäkin. Pari-kolme tuntia päivässä ja kyllä, tulostakin tuli. Sitten kun se homma erinäisistä syistä johtuen loppui, lihoin tietenkin takaisin normaalimittoihin ja sen jälkeen yritin monta kertaa päästä kiinni sellaisesta treenistä, jolla saisin taas mitattavia tuloksia aikaan. Mutta vaikka vuosi sitten syksylläkin liikuin sellaiset 8-13 tuntia viikossa (kuulajumppaa, punttia, spinniä ynnä muuta) niin ei sitä mistään nähnyt. Kunto oli tietysti ihan ookoo ja samoin lihaksisto.
Mulla oli olevinaan ihan hyvät vatsalihaksetkin, mutta kun pilatestunnilla tehtiin tiisereitä (tästä videosta voi vilkaista mitä ne on) niin makasin aina viimeiseen saakka lattialla kun ohjaaja selitti ja kokosi sitä asentoa. Sitten kiskaisin itseni V-asentoon, tein ne 5-6 toistoa ja lösähdin takaisin. Kolmen viikon kuulan nostamisen jälkeen (tarkoittaen sitä, että kävin peruskurssitreeneissä kerran viikossa ja siellä kuulaa liikuteltiin ehkä kolmisen varttia, lisäksi treenasin kotona pari kertaa viikossa noin 10-15 min kerrallaan enimmäkseen 8-kiloisella kuulalla) olisin voinut istua veessä vaikka vartin.

Joku saattaa muistaa vanhasta blogista mun ennen-jälkeen -kuvan. Tuhannet askelkyykyt ei mulle tehneet kuin istumalihakset kipeiksi, mutta joitakin tunteja työntötreeniä täsmälaihdutti kankuista pari tuumaa pois. Nykyisin treenaan ajallisesti puolet vähemmän kuin ennen, mutta tasaisen sijaan suorituskykykäyräni osoittaa yläviistoon.

Kuulan nostamisessa on siis hyötysuhde ihan mieletön, mutta painoissa pitää olla haastetta. Haastavia painoja varten vaaditaan tekniikka, muuten se on vaarallista.
Viikosta toiseen saman kokoisella kuulalla jumppaaminen on ihan kivaa ja siinä tulee kyllä tietysti hikikin. Sehän on sen tarkoitus: kuluttaa mahdollisimman paljon energiaa suoritetta kohden. Nostamisessa on päinvastoin, mitä taloudellisemmin kuulan saa nousemaan ilmaan, sitä parempi. Kulutus (ja samalla hapenottokyky ja suorituskyky) kasvaa niiden painojen vuoksi. Variaatio syntyy niistä muutamasta kokonaisvaltaisesta liikkeesta tempoa, painoa ja minuuttimäärää muuttamalla. 
Ja vaikka lihakset eivät kipeydy kuten puntinväännössä, niin valitettavasti kipuakin pitää sietää. Tässä lajissa se on lähinnä kämmenissä. Mutta se, että näkee kuinka suorituskyky kasvaa viikottain on tosi koukuttavaa ja juurikin sitä mitä mä treeniltä haluan. Olla parempi, kovempi, vahvempi.

Omasta puolesta mulle sais kasvaa kauheet patitkin selkään ja olkapäihin, mutta siitä ei näköjään ole pelkoa. Vaikka siis työnnän kuulaa, en ihan hirveesti ole alkanut muistuttaa venäläisiä kuulantyöntäjiä...

Kannattaa myös muistaa, että mun treenit tähtää kisoihin. Tahtoo siis sanoa, että henkistä ja fyysistä sietokykyä venytetään sitä 10 minuutin suoritusta varten. Jos tahtoo nostaa kuulaa fitness-mielessä, niin ei lainkaan haittaa vaikka vaihtaa kättä minuutin välein, kaikki ne muut hyödyt saa irti silläkin. Eikä tietenkään tarvi pitää tällaista hoppua etenemisessä kuin minä.

Mä sain nyt tuolta kurssilta materiaalia treenien ohjelmointiin ja ryhdyn sitä testaamaan muutamaan vapaaehtoiseen. Kaksi ihaNaista on siis jo lupautunut, mutta voisin rekrytä vielä kolmannenkin tähän posseen. Jos siis valmennusohjelma kiinnostaa, laita mulle sähköpostia eveliina (ät) tiski.fi ja kerro vähän omasta kuulaharrastuksestasi. Olen ajatelut, että edetään ensin vaikka 3 kk jaksoissa ja toistaiseksi teen tätä ihan maksutta, koska opiskelen samalla hommaa itse. Jos olet pk-seudulta, niin päästään helposti katsomaan tekniikoita yhdessä, jos olet kauempaa niin katsotaan tilanteen mukaan miten edetään. Tässä vaiheessa en voi luvata, että valmentaisin uusia mestareita, mutta parempaa kuntoa ja sen sellaista on kyllä luvassa.

Edit: Olen saanut kasapäin yhteydenottoja ja tässä vaiheessa katson mihin ne johtaa! Kerron täällä sitten, jos tulee sellainen tilanne, että pystyn panostamaan tuohon projektiin vielä lisää ja/tai saan vaikka peruskurssia tai vastaavaa pystyyn tai löydän Kuulasaunalle tilat (vinkkejä vastaanotetaan!!!). Laittakaa itsenne tuonne postituslistalle niin sitä kautta tiedotan sitten ensiksi lisää. Listalle ei ole tarkoitus spämmätä mitään, vaan pitää teitä ajan tasalla tapahtumista ym ja kenties tarjota treenivinkkejä yms.

perjantaina, syyskuuta 9

Elämä on yhtä bilettä

Lukkari: hyppytunti, matematiikka, liikunta, terveystieto

Hyppytunti, matematiikka, liikunta


Olin eilen piiiiiiiiitkästä (en edes muista milloin oisin viimeksi!) aikaa bilettämässä keskellä viikkoa. Aamun duunireissun jäljiltä kyllä kuolin sohvaan tunniksi, mutta jotenkin siitä sitten tokenin ensin kuulan kahvaan (ei mitään huikeaa, mutta sainpa jotain tehtyä) ja sitten vielä Puuma Stage -pippaloihin mummotunneliin, eli Raffaellon-Michellen-Gasellin-BarCelonan terassille. Sattui vielä niin mukavasti, ettei edes satanut, vaikka se kovasti siltä näytti, että vettä saadaan. Juhlissa oli siis näytillä reilun tunnin mittainen muotikatsaus huippu- ja tavismalleineen (mm. Aira Samulin, Sakke Lindström ja Helena Lindgren...). Huomasin juuri, että tänään on vielä lisää showta tarjolla, mutta kiire tulee jos meinaa ehtiä.

Hyvinkäällä sen sijaan biletetään huomennakin. Tällä kertaa juhlitaan avioeroa ja teemavärinä on pinkki. Selloreissun jäljiltä olen varustautunut hyvin:


Ennen pinkkiä pukeudun kuitenkin rannesuojiin ja sen sellaiseen ja opiskelen jälleen uutta näkökulmaa ohjaamiseen. Mulla on jo pari ihanaa naista lupautunut koe-ihmisiksi, joilla alan testata treenien ohjelmoinnin toimivuutta. Luulen, että voisin ottaa joukkoon vielä ainakin yhden kuulahullun lisää, joten jos "valmennus" kiinnostaa, niin laita mulle sähköpostia!

Terveystieto

Piti vielä kertomani, että mä en ole nyppinyt mun sormiani! En edes silleen epähuomiossa kuten aikaisemmin, enkä sittenkään, vaikka eilinen bileseura sitä tekikin.
Ihan loistavaa!
Johtuu se sitten siitä hypnohoidosta tai vaan siitä, että nyt kiinnitän asiaan selvästi huomiota, niin jos tämä todellakin toimii niin mulle on kyllä ihan yhdentekevää miksi! Se varsinainen ongelma, eli kuivat kynsinauhat on edelleen olemassa, nyt alan ratkoa taas sitä pulmaa tässä ohessa, mutta tämmönen sormien rentous on mulle kyllä todellakin ihan uutta.
Huomiset pirskeet on taas uus testitilanne. Olen luottavainen :D

keskiviikkona, syyskuuta 7

Ostosterapiaa

Lukkari: matematiikka, maantiede

Ehkä vähän provosoiva otsikko...
Mutta niin se tuppaa meneen, että kun mä käyn Helsingissä niin jotain sieltä aina tarttuu mukaan. Tällä kertaa kynsiviila, päällyslakka ja pari juttua Henkkikseltä. Ette voi välttyä näkemästä näitä lähiaikoina.


Eilen shoppasinkin vaan Puolisolle tarpeistoa, eli jo perinteeksi muodostuneet 8 paria villasekoite-urheilusukkia, koska niihin tulee käytössä nyppyjä jotka alkaa vaelluksella hiertää. Sekä uutuutena ostin myös retkimuonaa. Lähtevät tänä vuonna (ja ensi viikonloppuna) Lemmenjoelle. Minä lähden aamulla Lahteen. Ja ihan liian aikaisin! Pitää katsoa vaatteet valmiiksi.

PS. Forumissa avattiin tänään Cubus. Siellä näkyi olevan pippaloimassa useempikin A-listan bloggari. Lukekaamme aiheesta lisää siis lähipäivinä :D

tiistaina, syyskuuta 6

Hypnoterapiassa

Lukkari: terveystieto

Kerroin eilen, että tähän iltapäivään on tiedossa jotain hyvin mielenkiintoista ja se oli hypnoterapiasessio. Jepjep!

Jotkut teistä muistanee, että olen tuskaillut kynsinauhojen nyppimisongelman kanssa jo useaan otteeseen. Se vaan ei ota kadotakseen joten nyt kun kävi ilmi, että hieroja jolla olen käynyt tekee myös hypnoterapiahoitoja niin ajattelin, että jospa se tällä tavalla ratkeaisi.

Mitä se hypnoosi sitten on?
Noh, kyseessä on se sama unen ja valveolon välinen, syvän rentouden tila, jossa miettii, että olenko mä vielä unessa. Siihen pääsemisessä ei tarvita mitään kuvioita tai heilureita, vaan minä pistin silmät kiinni ja aloin rentoutua kuuntelemalla ja hengittämällä. Jossain vaiheessa sitten raajoja ei tuntenut enää ollenkaan ja se oli kuulemma erittäin syvän rentouden merkki. Merkillepantavaa oli myös se, että kun nukahtaa lentokoneessa ja pää alkaa retkottaa niin niska tulee kipeeksi, mutta kun se retkotti tuolla niin eipä tullutkaan.
Hypnoositilasta pääsee pois koska tahansa avaamalla silmät.

Mulle saneltiin sellaisia asioita kuten, "ei ole mitään syytä nyppiä sormia, joten se tapa kuuluu menneisyyteen" ja ajattelin siinä kohdassa itse, että onpa ihana rentouden tunne käsissä, tähän haluan palata. Samoin näin mielikuvia tilanteesta, jossa olen aina repinyt näpit parhaassa tapauksessa verille, mutta tällä kertaa kädet oli rennosti pöydällä ja ihailin omia kauniita sinisiä kynsiäni. Kävin tuon istunnon jälkeen Stokkalla manikyyrissä ja hieman yllättäen:


Mulla on huomenna vielä toinen istunto, jatkosta päätetään sitten kun nähdään miten tämä toimii.
Mulla on tapana hankkiutua nuivista tilanteista yli hengityksen avulla, esim. vaikka inhoan hämähäkkejä, voin mennä marjametsään kun vaan hengitän syvään jokusen kerran niin se tunne menee ohi ja unohdan koko hämisjutun. Huomenna kuulemma vahvistetaan tätäkin tapaa, jotta voin käyttää sitä hyväksi myös näiden pakkoliikkeiden kanssa.

Kerrottakoon, että kun mä lähdin sieltä istunnosta niin mun kädet oli ihan erilaisessa asennossa kuin sinne mennessä. Aika jännä tunne!

(Pikku anekdoottina: tietysti kun hämisesimerkki oli otettu esille, niin auton tuulilasin sisäpuolella juoksenteli yksi kun sinne taas istuin. Ei juokse enää.)

maanantaina, syyskuuta 5

Maanantai on toivoa täynnä

Lukkari: taito- ja taideaineet, liikunta

 Taito- ja taideaineet

Tässä on nyt se uus bleiska. Musta se näyttää nyt kuvissa paljon väljemmältä kuin peilissä. No, mahtuupahan villatakki väliin kun se ei muuten ole lämmin.


Tulihan näköjään tossa yhdisteltyä kuoseja, mutta musta tuo on aika kiva! Jostain tällaisesta mä olen haaveillut jo jonkin aikaa.

Huomenna onkin aika mielenkiintoista tekemistä töiden jälkeen. Kuulette kyllä...

Liikunta

Käärin tuon vasemman ranteen idealsiteeseen kun sellainen lopulta löytyi huushollista. (Jos muuten joku tietää miten toimii miehen logiikka, niin paljastakaa mullekin! Meillä on nyt vähän tavaraa kateissa jossain loogisessa paikassa...) Toistaiseksi ei ainakaan tunnu pahalta, mutta mun vedot oli tänään kyllä pariminuuttisia. Maltilla liikkeelle siis!

Päätin ruveta vidoimaan omaa kehityskaarta ja kun tänään tein ekaa kertaa kahden kuulan LC:tä niin siitä on hyvä aloittaa. Hengittäminen ois ollut hyvä lisä tohon!
Tuntui muutenkin aika raskaalta kun alla on käytännössä viikon tauko. Ja kyllähän se 2 kuulaa painaa oikeestikin enempi kuin yksi. Jos nyt ihan tarkkoja ollaan niin tuplasti... (sitä vaan ei parane ajatella!).

Videon lopussa on tempausta erilaisilla tyyleillä, kokeilen jos tuo sivutempaus sopis mulle paremmin. Alasviennit on parempia nyt, aika pienellä säätämisellä selvisin tällä kertaa.

Päivä ei muuten ollut ihan parhaasta päästä, mutta voitte uskoa, että treenin onnistuminen teki mut taas huomattavasti onnellisemmaksi!

Kuukauden kolli

Lukkari: hyppytunti

Mä unohdin eilen jatkaa mun postaussarjaani ja sehän nyt ei käy laatuun lainkaan. Tässä siis syyskuun karismapläjäys, Benicio Del Toron muodossa:


Mieleenpainuvimpia rooleja on nähty teoksissa Sin City, Traffic, 21 grams ja tietysti Fear and Lothing in Las Vegas, klassikko, josta alkoi miehen varsinainen urakiito.   


Katselulistalle vois laittaa Snatchin, koska edellisestä kerrasta on hirveesti aikaa.
Oletteko muuten samaa mieltä, että jos B:stä tehtäsiin elämänkertaelokuva, pääosaan sopis hyvin Brad Pitt...?

sunnuntaina, syyskuuta 4

Terveissi Turuust, taas

Lukkari: maantiede, matematiikka, liikunta

Liikunta

Tuli sitten vietettyä viikonloppuna reilu 5 tuntia ulkoillen, kiitos karvaisen kaverini. Hienot oli kelit, eikä sadetakki edes joutunut tositoimiin. Remu tosin oli tänään aamulla jo sitä mieltä, että voishan sitä jo mennä kotiinsakin. Mun piti sille selittää yhdessä mutkassa, että mulla ei ole heidän avaimiaan mukana, eikä siellä ole hänelle ruokakaan kun ne on Mummin jääkaapissa. Nyt on nähty sekin, kun koira kohauttaa hartioitaan ja lähtee sit jolkottelemaan perässä. Paitsi aina kolmenkymmenen metrin välein jämähdettiin paikoilleen.

Tunnin lenkin jälkeen olin valmis hakeen sille rullalaudan ja nippusidettä, kun 35-kiloista koiraa ois siten hiukan helpompi vetää perässä...

Lauantaina kävin Liedossa Terhin mitalikahveilla. Oli tosi mukavaa turista samanhenkisten ihmisten kanssa lempiaiheestaan. Sillä välttyi sitten tietty sukulaisetkin yliannostukselta.

Treeniä meinasin aloitella huomenna kun tuo ranne tuntuu selvästi paremmalta.

Matematiikka

Tulipa käytyä siellä ostoksillakin. Poikkesin Lindexillä ja KappAhlissa joista edellisestä tarttui mukaan kirkkaanpunaiset puuvillapillit (pitää lyhentää ja saa vasta sitten käyttöön) ja raitapaita, joka ei mahtunut mulle päälle. Hihoista. Annoin sen sitten veljen vaimolle.

Jälkimmäisestä ostin nyt tommosen ruutubleiskan. Salka vinkkasi, että Asoksella ois ollut joku, mutta sekin oli lähinnä tekokuitua. Tämä oli nyt aika paljon halvempi ja sovittaminenkin onnistui. Saa luvan kelvata tähän hätään, ostan sitten joskus jonkun oikeen... 

Huiveihin en nyt törmännyt, mutta se kukkis tietty näyttää taas erilaiselta tämän seurassa.

perjantaina, syyskuuta 2

Syksyistä

Lukkari: taito- ja taideaineet, hyppytunti

Ajatella, että tämä rotsi näytti kesällä ihan kesäiseltä ja nyt niin syksyltä. Ehkä se johtuu umpikengistä?


Kaulaan löytyi vaihtelun vuoksi ihana silkkinen perintöhuivi ja kattokaa miten pieni laukku!!! Ei oo mun, ei voi olla... (Mikähän tuo ilme muuten on??? Nuivistuksen kohteena pahvilaatikkopino.)

Niissä bokseissa on meidän uusia, älyttömän hienoja värityskirjoja. Mä mietin, että voisin laittaa niitä jakoon jopa omille lukijoilleni jos kiinnostusta löytyy. Tiedoteteksti kuuluu seuraavasti:


Suunnitteluinsinöörin työ vilisee kummallisia termejä, kuten prototyyppi, lieriö, materiaali tai lujuuslaskenta. Karoliina Thammin kuvittama, esineen suunnittelusta kertova perusinsinöörin juonellinen värityskirja auttaa insinöörivanhempia, -kummeja ja -naapureita selittämään lapsille, millaista heidän työnsä oikein on.
Arvattavasti kirjasta tulee olemaan iloa myös insinöörien vaimoille ja aviomiehille, joille kirjan sisällön oletetaan olevan huomattavasti informatiivisempaa kuin aamuiset murahdukset sanomalehden takaa.

Kiinnostaisko? Kommentoikaa!

Luulenpa, että toivottelen tässä samalla kaikille hyvät viikonloput niin ei tarvi ressailla siitä jos ei tuliskaan päiviteltyä!

torstaina, syyskuuta 1

Sulaudu sinäkin seinään

Lukkari: taito- ja taideaineet, matematiikka, kemia, liikunta

Taito- ja taideaineet
 
Alkaa jo tympiä itseäkin tämä toisto, joten et sinä ole ainoa. Tänään oli tilipäivä (jonka lisäksi sain ylennyksen, vaikka mulla ei ole vieläkään kyllä alaisia, että sitä ei varmaan kutsuta siksi. No, sain uuden tittelin. Ja vähän lisää liksaakin...) ja huomenna lähden Turkuun. Saattaisin ehtiä hiukan shoppailemaankin tällä reissulla, voisin ainakin yrittää. Ja etsiä itselleni jonkun toisenkin kivan huivin.


Matematiikka, kemia 

Everyday Mineralsin tilaus tuli tänään. Siinä oli uus meikkipohja (semi matte) ja tuollainen pyöreäpäinen luomivärin häivytyssivellin. Ei sillä että oisin sellaista tarvinnut, kunhan tilasin...


Liikunta

Ostin myös rannesiteet, kun pää ei ehkä kestä pitää viikkoa pidempää treenitaukoa. Jospa niiden avulla voisin aloittaa vaikka tempaamisen... Ostin myös hanskat siinä toivossa, että niillä vois treenata talvella. No, voihan niillä työntää, ei ne oikein muuhun sovellu.
Toisaalta, jos vähintään puolet treenistä on työntöä kuitenkin...

Kannelmäen Prismasta löytyi sitä hevoslinimenttiäkin. Sekä Eat&Joy:sta luomupekonia (pakkasesta). Sitä onkin ollut suunnaton ikävä!

Ilmoittauduin tänään myös Hyvinkään kisoihin. Laittakaa päivämäärä 5.11. kalentereihinne ja tulkaa kannustamaan mua! (Ja saatte te muitakin kannustaa. Niin määkin teen kun omat hommat on hoidettu.)