Eveliina

torstaina, maaliskuuta 27

Tulipas hyvä smoothie!

Lukkari: kotitalous

Meillä tahtoo mennä helposti salaatinlehtiä roskiin jos koko punttia ei syödä kerralla (koitan valita pieniä, mutta aina se ei onnistu). Nämä salaattijuomat on siihen hyvä pelastus, kun niihin kelpaa myös vähän kellastuneempi vihreä.Täytyy laittaa resepti ylös kun tuli tänään tehtyä keskimääräistä ihanampaa smoothieta. Mikseriin meni

  • 1 keskikokoinen banaani
  • pari rkl Biokia Punainen -marjajauhetta
  • puolikas avocado
  • puoli punttia tammenlehtisalaattia, ihan freesinä tällä kertaa :D
  • nyrkillinen persiljaa
  • ruokalusikallinen Cocovi-kookosöljyä
  • desi maustamatonta heraproteiinia
  • vettä

Edustan nykyisin kisoissa hyvinkääläistä Hakalanmäen Ryhtiä jonka kisoja Biokia on ollut sponssaamassa. Olen sieltä saanut palkintopussissa ennenkin näitä marjajauheita, mustikkaa, tyrniä ja karpaloa ja käytellyt niitä millon mihinkin; palautusjuomiin, jugurtin joukkoon ja salaattijuomiin lähinnä. Yksi ruokalusikallinen vastaa noin desiä tuoreita marjoja.

Tämä Punainen triomix -purkki on "testinostopalkinto" parin viikon takaa, tuli niin sanotusti yllättäen ja pyytämättä.

Puolisoni kutsuisi makua termillä kirpsakka, tämä nimittäin sisältää puolukkaa, punaherukkaa ja karpaloa, joista puolukka on yksi mun lempimarjoistani myös ihan sellaisenaan sokeroimattomana. Mun mielestäni tämä tasapainottaa tosi hyvin banaanin makeutta, nyt kun sitäkin tuli laitettua joukkoon tavallista enemmän.

Tätä teen toistekin!

... kirjoitin tämän jutun tuossa männäviikolla, mutten viitsinyt vielä postata ettei mene ihan ruokablogiksi tämä. Tänään pelastin jälleen yhden salaattiruukun biojäteämpäriltä ja kirjoitin FB-statukseeni, että


Kaappien kätköistä löytyi mm. vihreä tee -jauhetta. Se on kallista ja maistuu pahalle, eikä siitä tehtyä teetä ole todellakaan kiva juoda. Eikun sekaan!
Kaikki ei tykkää pinaatista tai persiljasta, mutta niitäkään ei näistä koktaileista maista.
Ja niin edelleen.

Pahanmakuiset terveysrehut hyvänmakuisten kanssa blenderiin ja ääntä kohti!  

Ei kommentteja: