Eveliina

sunnuntaina, maaliskuuta 16

Herkkumuusin resepti

Lukkari: kotitalous

Tein eilen puolison toiveesta jälleen meidän perus-viikonloppuruokaa, eli paistoin pihvit. Lisäkkeeksi keitin superhelpon herkkumuusin, joka käy näin:

kuoritaan, pilkotaan ja keitetään 1/3 perunaa, 1/3 bataattia ja 1/3 lanttua (jos sitä saa)  kanaliemessä kypsäksi. Kaadetaan keitinliemi pois (tai käytetään uudelleen esim. keittoon), lisätään sopivasti voita ja soseutetaan sähkövatkaimella tai survomalla.



Valmista tuli!


Kasvislientäkin voi käyttää, mutta kanaliemessä saa maukkaampaa. Oma suosikki on tämä luomukuutio. Lanttua voi olla hankala löytää ympäri vuoden ellei pakasta sitä itse, joten toisinaan joutuu käyttämään vain perunaa ja bataattia. Ehdottomasti paras maku syntyy kuitenkin kaikista kolmesta (ja hiilareitakin on reilusti vähemmän kuin  pelkässä pottuvoissa).




Ei kommentteja: