Eveliina

sunnuntaina, heinäkuuta 22

Luomo

Lukkari: taito- taideaineet, ruokatunti

Eilen meillä oli siis 12. hääpäivä ja lähdettiin oikein rimpsalle sitä juhlistamaan. Puoliso oli varannut pöydän Luomo-ravintolasta, mutta sitä ennen hengailtiin hiukan kaupungilla ja poikettiin mm. Kappelin terassilla, sillä me ollaan aikoinaan vihkipäivänä käyty ko. ravintolassa syömässä meidän pienen todistajaporukan (vanhemmat ja 3 muuta lähisukulaista) kanssa. Eilen saimme siellä kallista ja pahaa valkoviiniä koleassa ja vähän turhan äänekkäässä seurassa (tiedätte varmaan 55+ miestyypin joka on vähän liian lärvät ja rakastaa omaa ääntään...)


Laitoin päälleni pitkästä aikaa tuon DvF:n million dollars -luottomekkoni. Tukkakin oli alunperin oikein käherretty, mutta saatiin parit sadekuurot niskaan mennessä eikä se oikein kestänyt moista. Eipä se iltaa päässyt pilaamaan!


Ruokahan oli erinomaista, samoin niille valitut viinit -eivät sellaisenaan vaan nimenomaan täydentämässä kokonaisuutta. Enkä kyllä muuta odottanutkaan. Tämä oli mun eka visiitti Michelin-tähden ravintolaan (Olossa ollaan käyty sillon kun oli vielä prospektilistalla) ja ymmärrän kyllä mistä se tähti on tullut: ihan tavallisia raaka-aineita yhdistellään kokonaisuuksiksi joista nauttii silmät, suu ja mieli.

Alla kuvia, joista puuttuu makumatka maailman ympäri kun -hupsis vaan- unohdin. Myös perunat ja mansikat tuli kahdessa osassa, joista toisista puuttuu  yllättäen taas kuvat.  Olen mäkin bloggari...

Australia, Eurooppa ja Etelä-Amerikka meni siinä parempiin suihin
Peruna, herukanlehti ja ragusano, osa 1
Makrillia Escabeche
Parsa & Joselito
Bouillabaisse
Väliruoka ja metsäntuoksu ennen lihaa
Karitsaa Marrakech
Mansikkamaito osa 1
Xoco & Blood

Omat suosikit noista olivat parsa, karitsa ja tuo mansikkamaidon ykkösosa. 

Koko kattauksen läpikäyntiin meni aikaa melkein 3 tuntia, mutta mikäs siinä, erinomaisessa seurassa. Vaihtoehtoisesti annoksia ois saanut myös 3 tai 5 joten on ihan ookoo lähteä pienemmästäkin syystä ilahduttamaan itseään. Tätä paikkaa kyllä suosittelen lämpimästi!

5 kommenttia:

Helinä kirjoitti...

Mistä olet ostanut nuo kengät? Onko niissä vähän korkoa? En oikein kuvasta varmasti erota. Jotain tuollaista olen etsinyt nuoden tosi korkeakorkoisten ja ihan matalien seasta. Tuntuu tänä päivänä ettei mistään löydy hieman korkoa omaavia kenkiä, jotka huutaisivat nimeäni. Jotain tylsyyksiä vaan.
Mä en tykkää näistä ketjuliikkeistä, kaikista kaupungeista löytyy melkein samat valikoimat, sama vaatteissa.

Eveliina kirjoitti...

Nämä on ihan perusballeriinat. Ei siis ole korkoa yhtään.

Helinä kirjoitti...

no voi pahus :( näytti niinkuin niis olisi ollut vähän korkoa

Anonyymi kirjoitti...

Tuo mekko on niin upea! :)

Eveliina kirjoitti...

Kiitos!