Eveliina

sunnuntaina, lokakuuta 9

Viikonloppukooste

Lukkari: kotitalous, liikunta, terveystieto, ruokatunti

Kotitalous

Lauantai alkoi pakastimen sulatuksella. Älkää kertoko kellekkään, että heitin sieltä ruokaa roskiin. Ei niin saa tehdä, paitsi kun on pakko: meillä oli jossain vaiheessa jäänyt toisen pakastimen ovi raolleen ja kaikki oli paksussa jäässä. En usko, että vaikkapa viipaleleipä on kovin ihanaa syötävää sellaisen jälkeen.
En saanut kaikkea mahtumaan tuohon yhteen (meillä on siis kaksi samanlaista jk-pk -yhdistelmää täällä vierekkäin, rakennuttajan kuningasajatus!) joten jostain oli pakko luopua. Pari isoa lihaa menee lähipäivinä uuniin. Pakastan sitten vaikka kypsänä uudelleen.

Pakastimen sulatus tapahtuu siis yksinkertaisimmillaan niin, että topataan pohja ja edusta isolla kasalla pyyhkeitä, laitetaan sisälle mahdollisimman monta kiehuvaa vesikattilaa ja suljetaan ovi. Kattilan koosta riippuen 5-10 minuutin välein kiehautellaan vesiä uudelleen. Pikkuhiljaa jäät kolisee sitten kaapin pohjalle ja välillä joutuu vaihtamaan pyyhkeitä kuiviin.

Lopuksi kuivataan pinnat ja jos laitteessa on hankalia paikkoja joihin ei sen kanssa pääse, niin ne voi puhaltaa föönillä kuiviksi.

Liikunta, terveystieto, ruokatunti

Meidän kuulajoukkueella oli lauantaina saunailta, josta kotiuduin reippaasti puolenyön jälkeen. Jäin vähän länkyttämään siis emäntämme Millan kanssa vielä kun muut olivat liuenneet. Ihanaa ruokaa saatiin ja hirmuinen määrä. Sitä ennen piti vähän jumpata. Mun linkkarivatsoissa ois selkeesti toivomisen varaa, mutta punnertaminen sujuu. Samoin tempaaminen, jota tein taas sarjan ennen lähtöä.
Kyykyistä sain taas pakarat kipeiksi :/

Tällaista vekotinta en ollut ennen nähnyt:

Satu on joukkueen uudempia jäseniä
Kirsi ja Kukka
Krisse ja Mirja
Krisse, Milla ja Luna Nova
 Ja sitä sapuskaa sitten


Hyvin teki juustokakku kauppansa, vaikkei se ole edes makeaa. Tai ehkä juuri siksi.
Keltaiset palat ovat St Dalfourin kumkvattihilloa, jota käytin tällä kertaa makeuttamiseen sokerin sijaan.

Kyllä harmitti, että jätin oikeen kameran kotiin ja mulla oli vaan tuo pokkari. Mutta eihän tämä nyt ollut suinkaan eka kerta...

2 kommenttia:

Milla kirjoitti...

Muuten hyvä mut koiran nimi on Nova :D

Eveliina kirjoitti...

Siis melkein oikein :D
Korjattu!

(Sama näkyy toistuvan kaikkien koirien kanssa, viimeksi väitin Kirsin koiraa Melliksi ja hän on Meli). Ehkä mä vielä opin...