Eveliina

keskiviikkona, lokakuuta 26

Uutisia

Lukkari: uskonto ja et, ruokatunti, yhteiskuntaoppi

Muhun otettiin eilen yhteyttä, josko olisin lähtenyt haastateltavaksi uutislähetystä varten aiheesta karppaus. Olin ihan, että mikäpäs siinä, kunnes kävi ilmi, että kuvitukseksi haluttiin lautanen jossa on pelkkä pihvi.

Sanoin, että "karpit syö pelkkää pekonia ja juo kermaa päälle" -tyyppistä propagandaa on nyt levitetty ihan riittämiin enkä mä osallistu sellaiseen. Siihen lautaselle tarvitaan 3/4 vihanneksia ja se pihvi (PS. tuskin ois ollut meidän talon ruokalassa luomuna, joten oishan se joka tapauksessa ollut humpuukia, että tämmöstähän mä syön -maustevoinapista en muuten edes ehtinyt puhua mitään...).

Toimittaja sanoi, että voinhan mä puhua niistä rehuista, mutta markkinointialan ihmisenä satun tietämään, että se on ihan sama mitä mä sanon: 7 kymmenestä muistaa vaan sen kuvan.

Pari tuntia myöhemmin sain viestin, että olivat löytäneet toisen karppaajan, jonka kanssa "vältämme tämän lautasongelman".

Että jos olette miettineet, mistä syntyy median vääristämät kuvat niin... öh... oisko ehkä mediasta?

4 kommenttia:

Salka kirjoitti...

Hyvä Eve! Ja joo, sisälukutaitoa kyllä vaaditaan maailman menossa, kyseenalaistaminen on pop!

Jussu kirjoitti...

Linkitin sun juttus omaan blogiini. Olihan se Nelonen?

Eveliina kirjoitti...

Tuo on ihan tutkittu juttu (ei ehkä "tuhanteen kertaan", mutta on kuitenkin) ja jokainen tietää sen itekkin, että kuva vaikuttaa ihmisiin moninkertaisesti. Ja joo, nelosella se oli, nythän uutisissa näytettiin pätkä, jossa tämä daami kertoi laihtuneensa 16 kiloa. Se jää mieleen, samoin se onneton raejuusto-katkarapu-lohenpala -annos joka taidettiin vielä vilauttaa kuvassa moneen kertaan. Kohta karppipalstalla käy taas vilske jonka jälkeen käydään somessa taas samaa keskustelua, että "joo oon mäkin sitä kokeillu ja oli paha olo koko ajan ku ei saanu ees syödä mitään".

Se ei ole mun karppausta. P****le!!

Jussu kirjoitti...

Allekirjotan kyllä, ite muistan nimenomaan sen lautasen. Ja tietenkin se jäi siitä mieleen, ettei yhtään kasvista.