Eveliina

tiistaina, huhtikuuta 24

Nolæns osa 5, shoppailu

Lukkari: maantiede, kielet, kotitalous, matematiikka

New Orleansin keskustassa ei ole erityisen hyvät shoppailumahdollisuudet. Varsinaiseen ostoskeskukseen on ilmeisesti noin puolen tunnin automatka, joten ei sitten tullut lähdettyä, en tiedä oisko sieltä mulle löytynytkään niitä Victoria's Secret tai Sephora -juttuja joita oisin vähän kaivannut. Meidän lentokenttänorkoilutkin osuivat Chicagoon, jossa on lähinnä Jenkkilän kauttakulkuliikennettä ja onneton tarjonta. Madridissa meillä oli palatessa aikaa noin vartti.

Canal Streetilta löytyy jotain ketjukauppoja, kuten Nine West, Foot Locker tai Aerosoles ja lisäksi siellä oli GAP, Banana Republic, Fifth Avenue ja joku Michael Kors -myymälä. Omat ostokset jäivät aika vähiin: FA:lta löytyi tämmönen Marc by Marc Jacobs -pikkulaukku, jonka sain Puolisolta joululahjaksi. Olin siis saanut aattona lahjakortin jossa luki, että sillä saa meidän reissusta "jotain kivaa" ja tämä oli nimenomaan sellainen.


BR:sta ostin muutaman paidan, joista yksi onkin tuolla ekan osan kuvassa se raidallinen pellavaneule. Lisäksi ostettiin kotiin tuotavaksi pari purkkia mausteita, joita ollaan jo ehditty testaamaan. On muuten hyvin eri makuista kuin suomalaisten ravintoloiden "cajun".


Sen sijaan ripsiä pidentävää seerumia ei löytynyt mistään, sitä saa kuulemma NYC:sta joka kempparista. No, eivät ilmeisesti koe, että kohderyhmä liikkuu tuolla alueella ja kieltämättä katukuva olikin hyvin eri näköinen kuin itärannikolla tai vaikka Vegasissa joissa olen ennen ollut. Puolison ja kavereiden kanssa pohdiskeltiinkin jossain lasillisen ääressä, että mikä olisi sellaista "tyypillistä amerikkaa" eikä oikein keksitty siihen vastausta. Meille on tietysti syntynyt mielikuva lähinnä jenkkiläisten leffojen ja teeveesarjojen perusteella, muttakun se maa on niin iso ja porukkaa jos vaikka minkälaista. Voitte tietysti heittää omia mielipiteitänne tuonne kommenttiboksiin tästä aiheesta!

Mä ajattelin opetella uudenlaista ruuanlaittoa ja hommasin siis myös keittokirjan. Mandy's Favorite Louisiana Recipes on alunperin vuodelta 1929. Siitä löytyy mm. tällaisia ohjeita:
Stuffed Chicken; "a good roas'in' chicken he mek moughty good eatin', da's true; but wid a tasty sto' o' stuffiin' in him, he's dat good en twicet mo."
Clean the hen well. It is better to have it killed the day before...

(Tahtoo kanssa niin tuoretta kanaa!)

Ei kommentteja: