Eveliina

tiistaina, heinäkuuta 17

Bort bra

Lukkari: taito- ja taideaineet, maantiede, kuvataide, ruokatunti, jatko-opinnot

No niin, olihan se reissu Portugaliin kovasti hieno ja mukava: kisat meni ihan hienosti, tuli koettua Porton juhannushulinat (niitä kuvia on tuolla noin 700, joten kiitän kärsivällisyydestä...) ja kelit Algarvessa olivat loistavat. Jopa niin, että Puolisollekin löytyi kunnon tuulinen leijailupäivä. Omassa kamerassa on poikkeuksellisen vähän kuvia niin kämpästä kuin nähtävyyksistäkin, jälkimmäisistä siksi, ettei me oikein kierretty nyt missään -tai no, poikettiin jollain rannalla ja kallionkielekkeellä ja pittoreskissa pikkukaupungissa Sintrassa, jossa aikaa oli noin puoli tuntia (jonka käytimme syömiseen). Lisäksi mulle on tullut tavaksi kuljettaa mukana juuri sitä vähiten tarkoituksenmukaista objektiivia (mutta ehkä me saadaan siihen joskus vielä muutos, nimittäin taannoiselta Hampurin matkalta löytyi Puolisolle tilava manbag, johon niitä vois jatkossa varmaankin pakata...)

Allas oli kyllä kiva, vaikken mä siinä hirveesti uinutkaan.

Mukana raahatuille lenkkareille en onnistunut käyttöä keksimään, mutta joogamattoa kulutin ahkerasti. Osittain tässä vaikutti kyllä sekin, että liukastuin ja täräytin selkäni maanantaina marmorirappujen reunaan jonka seurauksista kärsin pari viikkoa. Muut selkäkolotukset hävisivät sen sijaan siinä kun pääsi omalle tutulle patjalle nukkumaan. Toisaalta, ne ois kyllä voineet johtua myös makuuhaavoista, sen verran reippaasti perin jotain univelkoja takaisin lomaviikoilla...

Näkymä sisältä ulos
Talo oli ripoteltu täyteen design-kalusteita
Viimeisenä iltana maisteltiin vähän portviinejä, hyviä olivat!
Lagosin ranta oli monta kilsaa pitkä ja ihan tyhjä.
Sagresissa päättyy maailma
Reissussa alkaa hiukoa ja ruoka on hyvää!

Asukuviakaan ei kauheesti ole kun "asuna" toimivat lähinnä bikinit ja niiden päällä välillä jotkut moneen kertaan nähdyt shortsit. Me kyllä käytiin keskiviikkona shoppailemassa ja sillon löysin Portimaon uuden ostarin Primarkista viimein yhdet bränikätkin, nuo kuvissa olevat chinot (hinta 7 eur, joten kiikutin kassalle sovittamatta ja jälkikäteen tietysti harmitti, etten ottanut jotain toistakin väriä). Muita ostoksiani olivat tuo vyö, MD:n oranssi pellavaneule, joka on kyllä melkoisen väljä ja saattaa etsiä vielä uuden kodin, Mikki-kuvioinen oloasu-yöpaita, joka on mun vaatekaapissa todellinen outous, mutta onkin yllättäen ollut koko loman ajan ahkerassa käytössä sekä turkoosit biksut, jotka ostin sovittamatta ja jotka istuu täydellisesti.

Tänä vuonna oltiin siis taas saman porukan kanssa liikkeellä kuin viime ja edellisvuonna, mitä nyt Italianmatkan sinkkuneitonen oli vaihtunut pariskuntaan ja pikkuneitiin, eli meitä oli yhteensä 17. Talo sijaitsi Luzissa, noin 10 minuutin ajomatkan päässä Lagosista. Siellä on lyhyt rantapätkäkin, mutta minähän en ole meri-ihmisiä, joten siellä tuli kävästyä vaan syömässä ja sitäpaitsi talossa oli uima-allas. Lagosissa käytiin kyllä sitten ihmettelemässä kilometrejä pitkää hiekkarantaa kun etsittiin Alvoria, jossa oli leijailuun kuulemma melko täydellinen suisto. Täällä on kartta, jota saa klikattua isommaksi, nämä paikat (Portoa lukuun ottamatta) löytyvät sieltä vasemmalta alanurkasta kaikki.

Portugal on edullinen maa, paitsi ajella motarilla: tietulli Portosta Algarveen kustansi viitisen kymppiä, joka on vaikkapa euron oluttuoppiin suhteutettuna aika rouhea hinta. Toki tie oli erinomaisessa kunnossa ja rauhallinen. Ruoka on yleensä vallan maukasta, joskin me kokattiin ja syötiin taas useampi ateria ihan omalla porukalla. Paikalliset puhuu muuten myös hämmästyttävän hyvää englantia kaikkialla -hämmästyttävän siksi, että naapurissa Espanjassa sellaista ei usein pääse tapahtumaan. Suosittelen kyllä kohteeksi niin Portoa (johon on itsellä vakaa aikomus palata uudelleenkin), että eteläistä rannikkoa, jonne Puoliso kovasti mielellään lähtisi vesileikkimään lisää.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

ihanaa. kade. sys.

Eveliina kirjoitti...

Pus!