Eveliina

sunnuntaina, helmikuuta 19

Kinesioteippaus

Lukkari: terveystieto

Kävin viime viikolla parin tunnin intro-kurssin kinesioteippaukseen. Joku on saattanut törmätäkin näihin värikkäisiin teippaussysteemeihin?


Kyseessä on 70-luvulta peräisin oleva kivunhoitomenetelmä, joka perustuu siihen, että kipusignaalia aivoille lähettävän hermopään päältä joko nostetaan tai siirretään ihoa. Meille opetettiin kaksi tapaa kiinnittää teippi: joko sitä venytetään tai sitten venytetään alla oleva ihoa. Niin tai näin, homma tuntuu toimivan!Meidän ope kertoi aika hurjia tositarinoita potilaistaan, mm. kiinalaisesta luistelijasta, jonka puujalka teipattiin ja tyyppi luisteli uuden maailmanennätyksen. Itse koitan autella hiirikyynärpäätäni tällä konstilla.


Käsiin ja jalkoihin nuo saa itsekin kiinni, mutta selkäpuolen juttuja varten pitäisi kouluttaa tuo Puoliso.

10 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Mulla on ollut kinesioteippaus jalassa (penikkatauti) ja kädessä (tenniskyynärpää). Molempiin auttoi. Olen tänään menossa fysioterapiaan, mietin että pitäisikö pyytää teippaamaan tuo oikea hartia, jospa se auttaisi...

Rhia kirjoitti...

Isännällä oli teippaukset hartiassa, ei auttanu ainakaan välilevyn pullistumaan. Miten pitkään noiden teippien pitäis pysyä? Osa irtosi jo muutamassa tunnissa ja yöllä suurin osa ja seuraavana päivänä loput.

Eveliina kirjoitti...

Mä laitoin tänään aamulla teipit pohkeisiin kun olivat jotenkin kireen tuntuiset. Eivät kiristä enää. Samoin käsivarressa oli teippi eilisestä saakka, mutta alkoi tuntua jotenkin "oudolta" ja otin pois. Ope sanoi, ettei niillä pitäis saada vahinkoa aikaan kuitenkaan...

Joulukuussa mulla oli teippi toista viikkoa. Siinä oli niin tymäkät liimat, ettei meinaanut lähteä millään irti. Se liima meinaan. Pysyvyys riippuu myös mm. ihon rasvoittuvuudesta ja siitä, onko pohja puhdistettu kun teippi laitetaan.

Rhia kirjoitti...

Niin, eri asia varmaan joku tommonen pieni lihasten kireys. Isäntä on ollu melkeen puoli vuotta sairauslomalla välilevyn pullistuman takia ja siihen särkyyn niillä teipeillä ei ollu mitään vaikutusta vaikka lääkäri oli ollu asiasta niin innoissaan. Toista kertaa ei ole teipattu

Eveliina kirjoitti...

^juu, veikkaan, että tuossa tapauksessa tarvis vähän tymäkämpää liimaa ainakin, esim. jollain opiaatilla terästettyä...

Se meidän ope kyllä kertoi myös naisesta, joka oli 16 vuotta kärsinyt invalidisoivasta olkapääkivusta. Lopulta kun sitä oli hoidettu jo ties kuinka kauan, hän tuli kysäisseeksi onko naisella arpia jossain. Löytyi iso ja kivulias arpi jalasta, se teipattiin ja nainen nukkui ensi kertaa yönsä kunnolla 16 vuoteen kun ei olkapäähän sattunut yhtään.

Niin että mistä senkin tietää mikä vaikuttaa mihinkin. Ehkä se lääkäri ei vaan osannut käyttää sitä teippiä oikein (ei se kuulemma aina kyllä toimikaan.)

Rhia kirjoitti...

Totta, toisilla on rasvaisempi ihokin, kaipa sekin vaikuttaa pysymiseen.
Jännä homma tuo arven yhteys olkapääkipuun. Toisaalta mä kyllä uskon siihen että kropassa kaikki tavallaan vaikuttaa kaikkeen. Itselläkin on umpparileikkauksen jälkeen särkenyt pistemäisesti olkapään etuosaa aina kun olen yliväsynyt. Ennen leikkausta ei ollut mitään. Samoin joskus sitä itse arpea juilii joskus vaikka leikkauksesta on jo yli 10 vuotta.

lulu kirjoitti...

Itse olen vielä ilman suurempia vammoja selvinnyt (*koputtaa puuta*), mutta tosiaan olen paljon hyvää kuullut noista teippauksista!

Oon ymmärtänyt, että suhteellisen kauan niiden teippauksien pitäisi kestää. Eikä siis lähteä pois vaikka yhdessä yössä.

treeni-iloa ja paranemisia!

Tarja kirjoitti...

Onko kellään kokemusta niska- hartiaseudun kipujen lievittämisestä teippauksella?

Eveliina kirjoitti...

^mulla ei ole omakohtaisia kokemuksia, mutta olen kuullut paljon hyvää niistäkin.

Tuo keskimmäinen kuva on kai aika tyypillinen niska-hartia-teippaus.

Abbu kirjoitti...

Jo kurssin käynneille tai kotona harjoitteleville, täältä saa edullisesti kinesioteippejä: http://www.kinesioteippishop.fi/

Yksi teippaus kestää hyvin jopa 3 päivää ja kun teippauksen on itse opetellut, säästää aika paljon sekä itseään vammoilta, että kukkarostaan rahaa!