Eveliina

tiistaina, toukokuuta 8

Hävikistä herkuksi -kanakeitto

Lukkari: kotitalous

Facebookissa on meneillään Hävikistä herkuksi -reseptikamppis, jossa tehdään ruuanjämistä sapuskaa sen sijaan, että ne heitettäis pois. Mikä tietysti järkevää onkin.

Mulla sattui olemaan tällaisen vakivirityksen ainekset kaapissa. Suhteellisen ärsyttävää muuten ostaa kahden hengen talouteen aina 3 kanankoipea. Sitä yhtä ei voi jättää paistamattakaan, mutta lämmitettynä se ei oikein kyllä uppoa. Mulla on tapana paistella koivet vihannespedillä (resepti täällä) ja se kolmas ynnä jäljelle jääneet rehut tungetaan sitten jääkaappiin kunnes väsään siitä keiton. Näissä koivissa oli pinnassa cajun blackened -maustetta:

Ainekset
  • paistettu kanankoipi
  • kasvisjämät
  • sulatejuustonjämät
  • puolikas kasvisliemikuutio (tästä on raastettu toinen puolikas jo useampaankin ruokaan)
  • päiväysvanhaa kermaa

Perkaa koipi nahkoineen päivineen (koska siinähän ne mausteet on) kattilaan, lisää muut ainekset ja sopivasti vettä (niin ettei ihan peity). Kiehauta ja soseuta. Aikaa tämä pikaruoka vie kymmenisen minuuttia. Sekaan sopii hyvin myös vaikka kuivatut sienet jos haluat suurustaa keittoa.

päiväysvanhan kermapurkin pohjalta kaavitut rasvat

Ei kommentteja: