Eveliina

keskiviikkona, syyskuuta 6

Talvikengät - eiku sukat

Lukkari: matematiikka

Olen hehkuttanut näitä sukkia ennenkin, nimittäin Kangasalan sukkatehtaan alpakkasukka on se, jolla kaikista mun nahkakengistä saa talvikengät joilla tarkenee ainakin tonne -15C:een saakka. (Sitä kylmemmällä kelillä käytän kuitenkin aina karvasaapasta - mukavuus ennen kaikkea.)

Ostin miesten suurinta kokoa 46-48 - aikaisemmin mulla on ollut kokoa pienempää. Jalkani on 37.

Pesuohjeessa sanotaan käsinpesu, joten huovutan nämä pesukoneessa. Nyt olivat 60C:ssa pyyhkeiden kanssa ja lopputulos on täydellinen. Mahtuisi oikein hyvin vielä ainakin 39 jalkaan ja jos märkänä survoo niin varmaan suurempaankin.

Tästä eteenpäin pesen 40:ssa muun pyykin joukossa. Tiivistyy kyllä joka kerta vähän, mutta mitta palautuu kun pistää jalkaan.

Sukan suuaukko kannattaa muuten venyttää heti märkänä oikein reippaasti "repimällä".

Sukat voi siis toki huovuttaa myös käsin, vaikka suoraan omassa jalassa niin tulee varmasti oikea koko.

Mikä näistä tekee erityiset:

  • Jalalle pehmeämpää matskua ei ole olemassakaan - paitsi se karvasaapas.
  • Lämmittää myös kosteana, eli kumisaappaassa ehdoton. Justiin tuli testattua Johtajatulilla kun piti saada sekoite"villa"sukan jäljiltä varpaat uudelleen lämpimiksi. Vaikutus oli välitön.  
  • Ei ala haisemaan vaikka näitä pitäisi viikon putkeen (pidempää aikaa en ole käytännössä kokeillut.) Ei siis todellakaan tarvitse olla koko ajan pesemässä, eikä kannatakaan.
  • Ei ole "paksu" vaikka on huopaa. Vie kengässä kutakuinkin saman verran tilaa kuin villasekoitteinen urheilusukka.
  • Jalan kokoisena ei hierrä.
  • Materiaalissa on 15% keinokuitua lisäämässä kestävyyttä. Ja kyllä muuten kestävätkin - edellisen kerran olen näitä ostanut arviolta 6 vuotta sitten - en muista tarkkaan. Yhteensä neljällä parilla olen pärjännyt yli 10 talvea, enkä siis ole vuosiin käyttänyt talvisin muita sukkia ollenkaan. Näitä löytyy myös mustana!

Tässä vielä vertailun vuoksi konehuovutettu ja pesemätön sukka vierekkäin.


Ei kommentteja: