Eveliina

lauantaina, joulukuuta 19

Resepti: poron ulkofile, rosmariiniperunaa ja punasipulimarmeladia

Lukkari: kotitalous



Punasipulimarmeladi (kahdelle):

2 pienehköä punasipulia
25 g voita
2 veteen säilöttyä valkosipulinkynttä
2 siivua savupekonia
1 tl inkkarisokeria
ripaus ruususuolaa
1 tl kokonaisia roseepippureita
pari kierrosta mustapippuria myllystä
pari oksaa tuoretta rosmariinia

Siivuta sipulit ja pilko pekoni pieniksi paloiksi. Sulata voi pannulla keskilämmöllä, älä ruskista. Lisää sipuli ja mausteet ja anna muhia sen aikaa kun perunat kiehuvat.

Kuori perunat ja keitä suolaliemessä kypsiksi. Survo haarukalla ja lisää reilusti voita sekä pinnalle tuoretta rosmariinia.

Leikkaa ulkofile kahteen osaan ja paista pannulla molemmin puolin. Mausta paistopinta sormisuolalla. Kääri folioon ja anna vetäytyä noin 5-8 min. Rouhi pinnalle pippuria myllystä.

Viini oli tätä. Erittäin hyvä, etten sanois!



5 kommenttia:

Froggy kirjoitti...

Seurasin bloagiasi joskus niihin aikoihin kun innostuit kahvakuulasta. En oikein edes tiedä miten löysin tieni tänne (tai sinne, vanhaan blogiin), olikos siellä mahdollisesti jotain karppausjuttuja silloin kun se oli vielä ihan uutta ja ihmeellistä.
Nyt kun katselin blogikirjoituksia, aloin hämmästellä, että mihin oikein katosin moneksi vuodeksi. Höh, mutta mukava oli kuitenkin huomata, että edelleen bloggaat :-) Ihan ku tapaisi ystävän pitkästä aikaa :-)

Eveliina kirjoitti...

Oi KIITOS <3

Blogi on vähän taka-alalla ollut viime vuodet, mutta pidän sitä hengissä koska sillä on tarkoitus. Sehän lähti alunperin liikkeelle siitä ajatuksesta, että elämässä pitää olla muutakin kuin likaisia astioita ja kyllä se multa meinaa unohtua jos en asiaan kiinnitä huomiota. :D

AutoMotive kirjoitti...

Poron kaveriksi pannulle ennen foliointia tekee tosi hyvää pieni
liraus olutta - sopii hyvin poron makuun!

Eveliina kirjoitti...

Kiitos vinkistä AutoMotive! Pitääpä testata ens kerralla!

Puusydän kirjoitti...

Tämä punasipulimarmeladi on todella kiehtova respeti illalliselle, varsinkin kahden keskiselle sellaiselle.