Eveliina

torstaina, heinäkuuta 10

Kauneuskoulu

Lukkari: terveystieto, kuvataide

Tänä kesänä on tullut panostettua ulkonäköön eri tavalla kuin ennen. Tai no, panostettua ja panostettua... ennemmin taitaa olla kyse ylläpidosta. Koko talvi menikin rötväillessä, joten on ollut missä skarpata.

Meikkipussiin en ole juurikaan koskenut koko vuonna, kun ei mikään meikki olisi kuitenkaan kestänyt kaikkea sitä "sisältä tulevaa rankkasadetta", ja alan pikkuhiljaa tottua tähän lärviin ihan tällaisenaan. Kulmakarvoja olen sentään silloin tällöin värjäillyt, ja nyt kaivoin taas kaapista yhden ripsivärinkin, jos vaikka sitä tuhrisi menemään kesämeikkien seurana.

Mutta takaisin aiheeseen: mennyt talvi oli kiristänyt kasvolihakset ihan hirveiksi. Kun normaalistikin mulla on noita ärsyttäviä kulmiennostelu- ja naamanvääntelymaneereita, niin olivat päässeet entistä pahemmiksi, mikä johtui myös siitä, etten alkanut käyttää silmälaseja siinä vaiheessa kun näkö alkoi iän myötä huonontua.

Mulla on siis leikattu silmät seitsemisen vuotta sitten ja olen nähnyt loistavasti ilman laseja, kunnes noin vuosi sitten hämärässä lukeminen alkoi käydä mahdottomaksi. Nyt alkaa tilanne olla se, että esim. vaatteiden hoito-ohjelappuja on hankala lukea kaupassa, kun valo ei yksinkertaisesti riitä niin pienen tekstin lukemiseen.

Samoin silmiä täytyy aamuisin jumpata, että alkavat kunnolla tarkentaa. Käytän lukulaseja nyt jo usein myös tietokoneen ääressä istuessa. Onneksi apteekista löytyi tällaiset malliltaan melko mukavat ja päähän istuvat, sillä en kuulemma voi saada lasireseptiä optikolta kun silmät on laseroitu. Hyvin näilläkin näkee! 

Osallistuin sellaiseen 30 päivän haasteeseen ja kehitin sen avulla uudet ihonhoitorutiinit, johon kuuluu parin minuutin kasvohieronta ja aurinkosuojan levittäminen kasvoille aina aamuisin.

Muutaman päivän jälkeen alkoi huomata selkeän eron fiiliksessä ja vaikkei tässä varmaan enää ihmeitä tehdä näille kasvoissa oleville urille, niin ajan myötä ehkä jotain sentään. Tärkeintä on kuitenkin tunne siitä, ettei lihakset ole jatkuvasti kireät.

Suoraan sanottuna pännii, ettei ole tajunnut tätä aloittaa jo 10 vuotta sitten!

Raapaisin teitä varten tuollaisen lyhyen videon jossa on tämä järjestys jota noudatan:


Uusin juttu josta aion saada rutiinin aikaiseksi on hammasvälien harjaaminen.

Kävin poistattamassa hammaskiveä ja edellisestä kerrasta oli selvästi kulunut ihan liikaa aikaa. Mulla oli kyllä muistutus roikkunut varmaan 2 vuotta puhelimessa, että "varaa aika hammashygienistille", mutta...

Itse asiassa mulla on selityskin olemassa:

kun edellisen kerran kävin puhdistuksessa, ultraäänilaitteessa oli joku vika ja se valutti vedet siihen penkille jossa makasin. Siitä vesi imeytyi mun housuihin ja lähdin hoitolasta sitten pakkaseen märissä vaatteissa, ja vaikka puolet ajasta oli kulunut laitteen ropaamiseen ja samalla puolet hampaista jäi puhdistamatta, jouduin maksamaan keikasta täyden hinnan.

Arvatenkin en halunnut mennä sinne enää uudelleen.

Kun olin edellisen kerran etsinyt sopivaa hoitolaa mulla oli akuuttitarve joka oli kylläkin sitten ns. väärä hälytys. Mutta siitä oli hirveä vaiva: piti ensin googletella Espoon hammaslääkäreitä ja sitten soitella ympäriinsä vapaita aikoja, ja mulla oli tietysti se fiilis, että sama olisi edessä taas.
Niinpä sitten siirsin ja siirsin ja siirsin ja siirsin projektia eteenpäin. 

Kunnes luin jostain blogista hammaslääkärireissukokemuksia, ja samalta istumalta päätin, että tämä pitää hoitaa nyt.

Siihen meni aikaa ehkä 2 minuuttia, kiitos nykyisten nettivaraussysteemien.

Sikäli mulla kyllä kävi tuuri, että tähänkin Iso Omenassa sijaitsevaan hammashoitolaan oli tietty kesälomien takia rajallisesti aikoja: 2 päivän päästä aikaisin aamulla, jonka tietysti nappasin vaikka aikaisin herääminen kauhistutti, ja sitten 2 viikon päästä seuraavat.

Palvelu oli aivan loistavaa, ja vaikka operaatio tuntui "varsin epämiellyttävältä" (oma moka, mitäs venytin käyntiä!) niin olen enemmän kuin tyytyväinen, että kävin! Tiina Niemi-Korpi osasi todellakin hommansa!

Sain ohjeeksi käytellä kerran päivässä myös hammasväleihin sellaista pientä "pulloharjaa", ja aion ottaa tämän tekniikan käyttöön, että sitä ohjetta myös noudatan.

Olen myös miettinyt oil pullingin aloittamista... voisi olla sekin miellyttävämpää tuolla mauttomalla ja hajuttomalla kookosöljyllä jota sain lankomieheltä purkillisen kokeiltavaksi.

Samaa siis käytän nykyisin myös ihonhoitoon. Kuljetan sitä mukanani pikkupurkissa joka on tullut raakasuklaan valmistuspaketissa, ja joka suurisuisena on helppo täyttää uudelleen.

2 kommenttia:

Salka kirjoitti...

Itse lähes aina iltaisin teen kasvoille lymfahieronnan, opin sen käyttäessäni Dr. Hauschkan puhdistussvoidetta :) puhdistusvoide oli lopulta epäsopiva iholleni, mutta se hieronta jäi. Yleensä kasvoveden hieron tuolla tekniikalla kasvoihin :) Itse olen kyllä huomannut, että se hieronta on ainakin jotain tehnyt, aamuisin eivät kasvot ole "pöhöttyneet" ja yleisilme on skarpimpi :D

Olet muuten tosi kaunis au naturellina!

Eveliina kirjoitti...

Kiitos ihana!
Tämä rusketuksenpoikanen tekee rypyistä vähän siedettävämmän näköisiä, johtunee siitä tämä kauneus - vaikka toki onnellisuuskin kaunistaa.
:)

Ihan loistavaa opetella tollanen tapa jo hyvissä ajoin!