Eveliina

tiistaina, joulukuuta 31

Joulu

Lukkari: maantiede, matematiikka, kuvataide, ruokatunti, jatko-opinnot

Vuoden viimeinen päivä ja vika päiväkirjamerkintä. Onhan se joulumatka sentään dokumentoitava tännekin. Facebookissa näitä kuvia on jo nähty pitkin viime viikkoa.


Oltiin siis Tarifassa Espanjassa, lähellä Marbellaa, Euroopan eteläisimmässä kärjessä. Reissun tarkoitus oli sama kuin viime jouluna, eli löytää inhimilliset tuuliolosuhteet leijailuharrastusta varten. Muutamana päivänä keli olikin hieno, mutta vastapainoksi saatiin sitten vettäkin oikein tuutin täydeltä kun Brittein saarilla hengannut myrsky matkasi Atlantin rannikkoa alaspäin. Meillä oli kahdestaan käytössä Casa Luna -niminen kämppä, joka olisi ollut tosi kiva jos olis ollut kesä. Nyt siellä oli lähinnä kylmää ja kosteaa eikä ulkoterasseistakaan oikein voinut nauttia.
Mulla oli matkassa yksi kuula, mutta selkä irtisanoi yhteistyön jo ekana päivänä eikä treenistä tullut mitään. Taisi olla suivaantunut edellisen viikonlopun kuulaleirillä Virossa.

Kultakala-akvaario keittiön seinässä

Tuli kylvettyäkin kertaalleen

Tupakeittiö oli tosi suuri

Asunnon keskellä oli katosta avointa tilaa. Sateelta se peitettiin hupulla.

Meidän makkari ylimmässä kerroksessa


Huoneen parveke
Yhtenä päivänä huristelimme Gibraltarille, joka on brittiläistä maaperää. Tarjolla ois ollut mm. villejä apinoita (euroopan ainoa populaatio), mutta me vaan poikettiin saarella pikaisesti ja käytiin syömässä Ivy-nimisessä kuppilassa, jossa ruokaa sai odotella ensin kolme varttia (ravintola oli tyhjä!) ja kun se lopulta tuli, se ei maistunut millekään ja kaiken kukkuraksi annoksen omenasiivuihin oli jätetty vielä tarratkin kiinni. Laskussa tätä söhläämistä ei hyvitetty kyllä mitenkään. Meidän kaikki parkkiaika meni tuohon odotteluun, joten jäi enemmät maisematkin katselematta. Eksotiikkaa oli toki siinä, että saarelle kuljetaan lentokentän poikki. Harvemmin sitä tulee kiitoradalla kuljeskeltua!

Keskellä kiitorataa
Meiltä yritettiin autojonossa huijata joku ihme parinkympin sisäänpääsymaksu tuonne saarelle. Sellaisia ei siis peritä, jos joskus satutte menemään ja joku koputtelee auton ikkunaan ja kyselee! 

Tarifa on pieni paikka joka elää surffaajista. Kesällä ranta saattaa olla tupaten täynnä. Olen kuullut, että siellä voi olla jopa 1500 leijaa yhtä aikaa, toki rannan pituuskin on kymmenisen kilometriä. Nyt kun ei ollut sesonki päällä siellä oli lähinnä saksalaisia karavaanareita ja pikaisesti arvioituna parhaimmillaan noin 150 leijaa.

Välillä tuulee välillä ei.


Instagram on ihQ!


Myrskyn jälkeen ranta oli siirtynyt parkkikselle

Puolet kaupoista ja ravintoloista oli kiinni, mutta onneksi kuitenkin pari tosi kivaa paikkaa pitää ovet auki talvellakin. Vaca Loca (Gary's place) sijaitsi kulman takana ja tarjoilee avotulella grillattuja annoksia vuoden jokaisena päivänä. Siellä me käytiin kolmesti, ja Puoliso maistoi niin sisäfileen, entrecoten kuin lammastakin. Itse söin listan molemmat kanat (kasvistakin ois löytynyt!). Toinen paikka jossa käytiin muutaman kerran lounaalla oli Surla joka sijaitsee lähellä rantaa. Ravunpyrstösalaatti ja wrapit oli loistavia!

Tässä vähän kuvakavalkadia ruuista, osa ihan "kotikeittiön" tuotoksia.

Siitä se paistaminen lähtee

Kanaa ja herkkusieniä

Surlan salaatti
Marbellassa poikettiin lounaalla. Näissä kavereissa oli musteet sisällä. Aika villi fiilis kun pärähtivät lautaselle!
Rapuja vitosen kilo
Pääruuaksi kultaotsa-ahventa, niin ikään vitosen kilo
Munakasta myrskyssä
Eco Centerin pizzat

Tuoreita mereneläviä

Lounasta kattoparvekkeella
Laatuviinejä 2,50/lasi

Rape tässä moi... (kauppaan jäi tämä merikrotti kun ei mahtunut pannuun... heh...)
Ei ostettu rapujakaan. Mutta kyllä mä vielä joskus!
Ranta tuulettomana päivänä

....ja myrskyn jäljiltä

Mitä shoppailuun tulee, ostaa täräytin repun jollaista olen katsellut jo vaikka kuinka pitkään. Merkki on Rip Curl ja siinä on siis myös pyörät alla.


Tässä vielä pari kuvaa Dakar Challenge -karavaanista joka sattui poikkeamaan vanhan kaupungin torilla.
Taustalla Marokko

Ei kommentteja: