Eveliina

torstaina, lokakuuta 27

Kierrätetääs taas

Lukkari: kotitalous


Vanhan blogini ehdottomasti suosituin juttu lienee kierrättämisen arvoinen. Tämä juustokakkuohje on käyty lukemassa noin 6000 kertaa ja veikkaanpa, että vähintään yhtä kertaa leivottu...

Itse kokkasin sellaisen taannoisiin nostojoukkueen pippaloihin taas pikkasen muunneltuna (täytteeseen ei tullut yhtään sokeria vaan pari lusikallista St Dalfour Kumkvatti -hilloa). Ihanainen Anni teki tästä Baileys-version, varmaan aika muikeeta sekin...

Pidemmittä puheitta,
Suklainen juustokakku
  • 100 g suklaata
  • 100 g voita
  • 2 isoa kananmunaa
  • 1 rkl makeuttamatonta kaakaota
täyte:
  • 100 g normaalirasvaista, maustamatonta Viola-tuorejuustoa tai Philadelphiaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 4 liivatelehteä
  • 1 luomusitruunan mehu ja raastettu kuori
  • muutama senttilitra sitruslikööriä, esim. Cointreau
  • maun mukaan noin desi sokeria josta osa vaniljasokeria. Täyte saa maistua kirpeälle!
  • Valmista ensin pohja: lämmitä uuni 200°C:een. Sulata voita ja suklaata mikrossa ensin noin 1 min. Älä keitä vaan sekoita välillä tasaiseksi ja lisää aikaa vain jos on tarpeen 10 sek kerrallaan, kunnes sulavat kunnolla.
  • Vatkaa joukkoon munat ja kaakaojauhe. Kaada irtopohjavuokaan (23 cm) jonka pohjalla on leivinpaperi. Paista n. 10 min. Kakku saattaa kuohahataa keskeltä kuten kuvassa, mutta litistä se sitten rohkeasti takaisin vuuan pohjalle. Jäähdytä.
  • Täytettä varten liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 10 min ja vatkaa kerma vaahdoksi. 
  • Sekoita tuorejuuston joukkoon puolet sitruunamehusta, sokerit ja sitruunankuori, kuumenna loppu mehu sekä likööri ja sulata sekaan puristetut liivatteet. 
  • Lisää liivateliemi juustomassaan ja sitten juustomassa kermavaahdon joukkoon voimakkaasti sekoittaen. Kaada jäähtyneen kakkupohjan päälle ja laita jääkaappiin. Kun massa on hyytynyt, kakku on valmis tarjolle. Sopii muuten hyvin myös keliaakikolle. 
Vinkit:
  1. Voit myös levittää suklaapohjalle ensin jotain sitrushilloa, esim St Dalfour appelsiini- tai kumkvatti, ja sitten lisätä juustomassan.
  2. Voit tehdä kakun pinnalle kuorrutuksen hedelmäsoseesta, ks. ohje ja koristeluvinkit täältä.
  3. Tuplaa suklaakakkuainekset, paista niistä keskeltä hytkyvä kakku ja tarjoile vadelmahillon ja kermavaahdon kanssa. Tai mieluummin odota seuraavaan päivään ja tarjoa vasta sitten!
  4. Itse käytän täytteeseen vähemmän inkkarisokeria, mutta laitan pohjaan puolet maitosuklaata. Lidlin suklaat on hyviä! 

Ei kommentteja: