Mulla on työn alla espoolainen perinneruoka –kirjaprojekti jota
varten otin tavoitteeksi luoda täydellisen papudipin reseptin (koska kaikki ei
ole tällaisia karnivooreja kuin me).
Tämä oli eka kokeilu, eikä suoraan sanottuna ole kaukana
tavoitteesta.
Käytin tähän tuoreen sijasta kuivattuja chililastuja koska tuoreen tulisuisuusaste on mitä sattuu. Chilin määrää voi toki vähentääkin, hyvää tulee silti!
Käytin tähän tuoreen sijasta kuivattuja chililastuja koska tuoreen tulisuisuusaste on mitä sattuu. Chilin määrää voi toki vähentääkin, hyvää tulee silti!
Ainesosat ovat käsittelyjärjestyksessä:
- 3 dl ruskeita papuja [liota ja keitä ohjeen mukaan suolavedessä kypsiksi]
- 2 yksikyntistä valkosipulia [kypsennä uunissa pehmeiksi ennen kuorimista]
- 150 g kuorittua bataattia [keitä vähässä vedessä kypsäksi]
- Muhenna voissa pieni sipuli sekä nämä mausteet, jotka ensin rouhitaan
morttelissa:
2 maustemittaa kokonaisia mustapippureita
2 maustemittaa kardemumman siemeniä
2 maustemittaa chililastuja - pieni avocado
- Lisää papujen joukkoon hiukan bataatin keitinvettä ja soseuta
sauvasekottimella.
Jätä joukkoon sattumia. - Lisää bataatin joukkoon mausteseos, valkosipuli ja yksi
pieni avocado,
soseuta yhtä hienoksi kuin vauvanruoka - Yhdistä soseet
Avocadodippiin tulee avocadoa, tuoretta chiliä, pippuria, suolaa ja lime-mehua. Salsa on toistaiseksi kaupan purkkitavaraa. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti