Eveliina

lauantaina, toukokuuta 30

Täydellisen papudipin metsästys

Lukkari: kotitalous

Mulla on työn alla espoolainen perinneruoka –kirjaprojekti jota varten otin tavoitteeksi luoda täydellisen papudipin reseptin (koska kaikki ei ole tällaisia karnivooreja kuin me).

Tämä oli eka kokeilu, eikä suoraan sanottuna ole kaukana tavoitteesta.
Käytin tähän tuoreen sijasta kuivattuja chililastuja koska tuoreen tulisuisuusaste on mitä sattuu. Chilin määrää voi toki vähentääkin, hyvää tulee silti! 

Ainesosat ovat käsittelyjärjestyksessä:

  • 3 dl ruskeita papuja [liota ja keitä ohjeen mukaan suolavedessä kypsiksi]
  • 2 yksikyntistä valkosipulia [kypsennä uunissa pehmeiksi ennen kuorimista]
  • 150 g kuorittua bataattia [keitä vähässä vedessä kypsäksi]
  • Muhenna voissa pieni sipuli sekä nämä mausteet, jotka ensin rouhitaan morttelissa:
    2 maustemittaa kokonaisia mustapippureita
    2 maustemittaa kardemumman siemeniä
    2 maustemittaa chililastuja
  • pieni avocado
  1. Lisää papujen joukkoon hiukan bataatin keitinvettä ja soseuta sauvasekottimella.
    Jätä joukkoon sattumia.
  2. Lisää bataatin joukkoon mausteseos, valkosipuli ja yksi pieni avocado,
    soseuta yhtä hienoksi kuin vauvanruoka   
  3. Yhdistä soseet 
Avocadodippiin tulee avocadoa, tuoretta chiliä, pippuria,
suolaa ja lime-mehua. Salsa on toistaiseksi kaupan purkkitavaraa.

Ei kommentteja: