Eveliina

sunnuntaina, maaliskuuta 15

Lempiruokana curry

Lukkari: kotitalous

Meidän viikottaiset kokkaukset tuppaa olemaan aika pitkälti samoja joka viikko, mutta niin kai se taitaa useimmissa perheissä olla.


Serkkulikka joskus vinkkasi tästä reseptistä ja sen jälkeen kun ostin Tigeristä muutamalla eurolla morttelin josta on tullut keittiön käytetyimpiä vekottimia, tätä on syöty joka viikko.

Olen käyttänyt tähän jauhelihaa, broileria, tarjouslohta sekä pakasteseitä ja katkarapuja. Kaikista tulee yhtä hyvää.


Määrät ovat aika epämääräiset. Yleensä laitan "pannulliseen" "puolikkaan tulitikkuaskin" tuoretta inkivääriä, "seitsemisen senttiä" tuoretta mietoa chiliä, yhden ison valkosipulinkynnen sekä ruokalusikallisen verran curryjauhetta. Nämä pistän pannulle voin kanssa sulamaan ja lämpiämään.


Sitten lisään paistettavat ja lämpöä, ruskistan ja kippaan päälle soijakastiketta ehkä pari ruokalusikallista ja desin verran kermaa. Kookoskerma käy myös. Saatan myös ropsia sekaan vähän kastikesuurustetta.Lisäkkeeksi sopii kasvikset, riisi ja miksei myös peruna.

Kulho on muuten myös suuri suosikkini. Sain sen loppuvuodesta systeriltä ja se on paljon kivampi nostaa mikrosta kuin korvaton kulho. Vastaavia olen nähnyt ainakin Clas Ohlssonilla.     


Ei kommentteja: