Eveliina

sunnuntaina, marraskuuta 4

Ulukomailla osa 1, Chicago

Lukkari: maantiede, kuvataide, kielet

Mukava reissu, mutta tulipa tehtyä!

Paljon tuli istuttua paikoillaan lentokoneessa, autossa ja junassa ja välissä urheiltiin. Pieni kierros ehdittiin tehdä Chicagon keskustassakin, mutta ei se näin syksyllä oikein parhaimmillaan ole. Puissa ei ole lehtiä, suihkulähteet ei ole päällä, mutta tuuli on edelleen maineensa veroinen. Kaupungin lempinimi on siis Windy City.


Sen verran mukava juttu sattui, että keskiviikkona kun päästiin perille, niin siellä oli meneillään joku merkillinen helleaalto ja lämpöä oli liki 30 astetta. Villapaidassa tuli vallan hiki siis. Keli muutaman asteen jäähtyi torstaina, mutta oli ihan kiva tornitalojen seassa pyörimiseen. Matkaseuralaiseni Antti ei ollut koskaan pilvenpiirtäjiä nähnytkään ja halusi käydä Willis (ent. Sears) Towerissa, joka on siis taannoisen lentohässäkän jälkeen jälleen mantereen korkein rakennus. Ihan kivat oli maisemat.


Lisäksi poikettiin melkoisen kiinnostavassa paikassa, nimittäin maan suurimmassa kirjastossa, jossa on muun muassa kokonainen kerros puoli kerrosta varattu puhelinluetteloille. Luitte oikein.
Yhtä sun toista muutakin merkilllistä sinne oli säilöttynä. Mä taidan tehdä niistä ihan oman postauksen, kun innostuin siellä räpsimään aika monta kuvaa.


Tässä puolestaan on papu.


Me majailtiin ekat 2 yötä Stay Inn Lombard -hotellissa joka oli kolmen vartin junamatkan päässä citystä. Siellä oli vieressä iso ostoskeskus ja tarjolla hyvää kahvia. Voin siis suositella. Junalippu maksaa alle $5 ja huonehinta on noin puolet keskustahotelleiden hinnasta. Asemalle pääsee hotellin ilmaisella shuttle bussilla tai taksilla alle kympillä. (Asema ei ole tuo alla oleva vaan Metra. Kuvan ottohetkellä ollaan jo jatkamassa matkaa kohti Midwayn lentokenttää.)

Ei kommentteja: