Eveliina

perjantaina, joulukuuta 28

Joulu Egyptissä

Lukkari: taito- ja taideaineet, liikunta, maantiede, kielet, ruokatunti
*English translation belowVietettiin tänä vuonna hiukan erilaista joulua Egyptissä, Seahorse Bayssa, lähellä Hurghadaa. Puoliso halusi lähteä koska tuolla oli aika hyvät saumat päästä leijailemaan, sillä tähän aikaan vuodesta siellä on noin 80%:na päivistä riittävästi tuulta. Meidän loma-ajalla se oli vähän vähemmän, mutta pääsihän tuo neljänä päivänä vesille ja yhtenä käytiin vesihiihtolautailemassa voi miksi tuota wakeboardia voi kutsua. Tai no, en minä käynyt, mutta olin veneessä sentään.

MartinMä en siis ui meressä lainkaan, mutta reissu oli silti hieno. Paikka jossa oltiin, Ibi&friends Kite Club oli tosi kiva paikka, sellainen viihtyisä pikkuhotelli, jossa oli kymmenkunta huonetta, kiva henkilökunta ja tosi hyvää ruokaa -erityisesti päivisin tarjoillut lounaskeitot oli älyttömän herkullisia. Meidän jouluateria oli tänä vuonna vähän erilainen, saatiin nimittäin kamelia, joka oli kyllä aika jouluisasti maustettu kanelilla ja kardemummalla. Herkkua oli! Lisäksi meille tarjoiltiin stollenia ja glühweinia, sillä valtaosa porukasta tuolla on saksalaisia, mukaanlukien omistaja, joka on kyllä egyptiläissyntyinen, mutta oli kuulemma vastikään saanut myös Saksan kansalaisuuden.

Puun alla oma urheiluvälineeni

Tarjolla myös futista ja biljardia

Ibi (omistaja) ja Nagy (kiteope) kokkaa Glühweinia
Bianca, joka pyörittää paikkaa, sekä Anna ja ope-Jorg

Illallista odottelevat myös Jorg ja Anna

Varusteita kaupan

Illallisvaihtoehtona oli keitto, salaatti ja jälkkäri, sekä kalaa, kanaa tai lihaa. Tässä Puolison pihvi.

Ekat 2 yötä asuttiin viereisessä Calimera-hotellissa joka on sellainen hillitön kompleksi jossa tarjoillaan mautonta ruokaa. Lisäksi meillä oli hiukan turhan äänekkäitä naapureita jotka halus kuunnella diskomusiikkia kolmelta yöllä. Kun sitten klubilta kertoivat, että heillä oli tullut joku peruutus ja voitaisiin muuttaa sinne niin eipä tarvinnut kahta kertaa miettiä!
Calimeran pooli

Calimeran huone, sekä loma-asustus
Retkiäkin ois ollut tarjolla, mutta me ei tällä kertaa tunnettu tarvetta lähteä edes El Gounaan tai Hurghadaan. Jälkikäteen kyllä kuultiin, että ohjelmassa ois ollut mm. tosi hyvää livemusaa, mutta jospa me sitten ens kerralla.

Mies on siis harrastanut tuota homma jo jokusen kesän, joten se on ihan kivasti hanskassa ja tällä kertaa pääsi harjoittelemaan vähän jo hyppimistäkin. Aina se ei mennyt ihan putkeen...
Oli tosi hieno seurata noiden kundien touhuja, aika huikeeta hyppelyä näkyi. Tässä kuvassa Martin heittää volttia...


Näiltä ammattilaisilta ois saanut myös opetusta, eli jos harrastus yhtään kiinnostaa niin en usko että on montaa parempaa paikkaa sen opetteluun. Tämä "sikalanlahden" (joka nimi siis viittaa helsinkiläisen ravintolan lempinimeen) laguuni on iso ja matala, siinä on korkeimmillaan vettä noin vyötäröön saakka. Totta puhuen suorastaan harmittaa, etten siedä merivettä. Vähän lupailin itselleni, että voisin yrittää siedättyä sille ens kesänä jos nyt yhtään keli antaa myöden. Tai sitten vaan opettelen ottamaan parempia kuvia noista muista...

NagyNagy ja Anna kuvailee

Nico*In English:
We spent our Christmas in Hurghada Egypt this year. We stayed with Ibi&friends at Seahorse Bay, which was a really great place, even for someone like me who doesn't go into water. Even though it wasn't the best time of the year, my husband did get to spend over 10 hours kitesurfing, and we also made a trip to wakeboarding one day.

First two nights we stayed at hotel Calimera, but we were very lucky to move to Ibi's Kite Club, as everything was so much better: service, food, athmosphere... (I'm SO going to miss Hamadi's soups!) This was the first Christmas I was having camel for dinner! We were also treated with stollen, glühwein and history lesson by Ibi, the owner.


Martinin joulukuusi


I kinda wish I didn't dislike (well, hate) salty water so much, because this would have been the place to learn kitesurfing for sure. Their teachers (Nagy, Jorg and Martin who is upside down in a photo up there) were awesome! On the way home I promised to do something about this and try getting used to salt water next summer... or maybe I just practice photographing more to shoot better pictures when we go back!


4 kommenttia:

SL kirjoitti...

Wakeboarding on suomeksi vesilautailua, kiteboarding taas leijalautailua. Tosin molemmista käytetään yleensä vierasperäisiä lyhenteitä "veikki" ja "kaitti" :)

Suosittelen meriveteen tutustumista :-) Itse kävin muutama vuosi sitten El Gounassa leijalautailukurssin ja mukavaa oli, vaikkei siitä mitään pysyvämpää harrastusta tullutkaan. Vesilautailu tosin on sata kertaa helpompaa, joten jos on vielä mahdollisuus päästä veneen perään, niin ilman muuta kannattaa kokeilla!

Eveliina kirjoitti...

@Anu, kyllä oli tosi kivaa. Erityisesti kun meillä oli kerrankin muutakin juttuseuraa kuin toisemme :D

@SL, mä kutsun tota miehen harrastusta leijailuksi. Yrittävät itse käyttää siitä termiä kiteily, mutta se vasta hullulta kuulostaakin.

Tilaisuuksia näihin on ollut vaikka kuinka, ja jopa järvivedessä oisin päässyt testaamaan veneen perässä roikkumista. Mä olen siis elämäni aikana uinut kolmesti meressä, kerran Suomessa ja yök miten suolaista se vesi oli! Kreikassa ja Turkissa oon pulahtanut veneestä uimaan ja se vasta kamalaa olikin... mulla on siis todella paljon tottumista jos aion joskus jotain vesiurheilua harrastaa!

Toisaalta, tänään justiin puhuttiin, että voisin sen sijaan yrittää todellakin kehittyä kuvaushommissa, sillä ei niitä hyviä kuvia noin vain oteta. Nytkin mulla oli yli 500 räpsyä joista kymmenkunta kunnollista... Täällä Suomessa vaan ei valaistusolosuhteet ole yleensä kovin hyvät, ainakaan mun objektiiville. Pitäisi investoida parempaan kalustoon mutta just nyt ei ole kyllä varaa. Mä kyllä tykkään seurailla tota touhua myös linssin läpi, varsinkin nyt kun mies on ohittanut sen "on your face" -vaiheen. Viime viikolla kun näin paljon niitä taitavia kundeja niin opin aika hyvin "lukemaan" myös sitä leijaa, että tiedän nyt myös sen miten hyppy lähtee. Ei kaikkien tarvi onneksi harrastaa samoja juttuja, mulla kun kulkee mukana kuulakin... :D

Anonyymi kirjoitti...

Hello Evelina!
Thanks for the nice story about your holiday. Pictures are great! So you don´t need to practice that ;-) But still you can try to get used for salty water, that we can go kitesurfing next time here at the Seahorse Bay ;-)
A lot of greetings from the whole team at Kiteclub Seahorse Bay
Bianca

Eveliina kirjoitti...

Thanks Bianca! :D
Best wished to everybody, we'll be back!