Eveliina

torstaina, elokuuta 28

Melko täydellistä

Lukkari: musiikki

Viime sunnuntai-iltana päästiin toukokuusta saakka odotettuun konserttiin, nimittäin Treme ja New Orleans Jazz legenda John Boutte esiintyi Huvila-teltassa Juhlaviikoilla.



Kännykameralla kuvaaminen puolivälistä salia on aika... noh. Kuvassa molempien bändien muusikot jamittamassa viimeistä kappaletta, Tremé-tunnaria (lempisarjani juurikin musiikin vuoksi!) tasan kello 22:een saakka muuten, jolloin huvilupa umpeutui.

Mutta voin kertoa, että upeaa oli.
Myös lämppärinä toiminut cajun-kokoonpano, jonka kitaristi/viulisti/haitaristi/solisti Dirk Powell kiertää työkseen soittamassa Joan Baezin taustalla. Lahjakas tyyppi!

John Boutten bändi koostui huikean taitavasta klarinetistista (kaukaa katsottuna ehkäpä Timothy Lawson kuulemma Chris Kohl), kitaristista joka oli ymmärtänyt jazzin perimmäisen olemuksen ("ai jaa, pitääkö tämä soolo joskus lopettaakin, mitä?") sekä basistista. Tässä tapauksessa myös vokalisti voidaan laskea instrumentiksi.

(...mitä suinkaan iso osa maailman lurittelijoista, määkijöistä ja rääkyjistä eivät todellakaan ole - tai no, sanotaanko, että välillä ihmettelen, että miten bändi kehtaakin päästää maailmalle mitään niin epävireistä, että jos se olisi vaikkapa kitara, niin se olisi jo aikapäivää sitten vaihdettu...)    

Kuunnelkaa Spotifysta tai Youtubesta jos ette usko!

maanantaina, elokuuta 18

Kodin perusasioita

Lukkari: hyppytunti

Rupesin tossa pohtimaan, että jos pitäisi aloittaa kodin varustaminen ihan alusta niin mitkä olisivat ensimmäiset eli tärkeimmät hankinnat.

Lista olisi tällainen:

1. Joku systeemi joka keittää hyvää kahvia

Tykkään meidän Jurasta kovasti, vaikkakin se vie kamalasti tilaa. Jos nyt olisin hommaamassa jotain vekotinta, se voisi olla joku pienempi keraamisella myllyllä (tuossa on tosi äänekäs teräksinen), tai ehkä jopa joku tällainen esimerkiksi täältä:



2. Luonnonkuituinen patja

Meillä on ollut kymmenkunta vuotta futon, johon hankittiin vastikään uusi pehmeämpi petari. Muutaman yön nukkumisen jälkeen voin sanoa, että tykkään.

Patja on Ekovilla kasettipatja (ts. siinä on pestävä suojapussi). Kesällä nukuttiin yksi helleyö keinokuituisella patjalla ja ero on todellakin valtava. Meillä on ollut sisälämpötila 26 ja yli koko kesän, mutta omassa sängyssä ei mun ole tarvinnut tuskailla. Nukun kuin tukki.

3. Kunnon keittiöveitsi

Sain taannoin lahjakortin Stokkalle ja ostin sillä Victorinox-veitsen. Mulla on ollut saman valmistajan vihannesveitsi vuodesta 1990, eikä sitä ole kertaakaan teroitettu. Hyvin leikkaa edelleen.

Tämä puukko on siis mun lemppari. Sitä ei saa pistää koneeseen, siitä olen ollut tarkka. Muiden veitsien kanssa meillä onkin hiukan hutiloitu...


4. Salaattilinko

Listan yllättäjä lienee tämä vekotin joka on päivittäisessä käytössä. Tällä kun saa muun muassa viinirypäleet kunnolla puhtaaksi. Tai jos miettii, että mökillä yleensä täytyy säästää ruuanlaittovettä, niin yksillä vesillä voi myllyttää puhtaaksi vaikka kaikki salaattiainekset.

Oma Elnani olen hankkinut Stokkalta joskus 10+ vuotta sitten, mutta tämä kuvan ulkoisesti saman näköinen linko on Clas Ohlsonilta.


5. Sähköhammasharja

Reissuista tullessa sen aina huomaa mikä ero on hammasharjalla ja sähköhammasharjalla.

Mikä on sun top 5? Laita omaan blogiin (ja jaa linkki kommenteissa) tai suoraan kommentteihin!