Eveliina

tiistaina, huhtikuuta 29

Koti kuntoon!

Lukkari: matematiikka, kotitalous

Taannoin mainitsin hankkineeni Decoritasta jotakin. Se jokin oli pari viinilaatikkkoa, jollaisia olen kyttäillyt jo pidemmän aikaa. Ne ovat sellaisenaan jo esineinä musta jotenkin sympaattisia, ja nyt keksin niille myös paikan meidän huushollissa.


Serkun vintistä sosialisoidut tikkaat toimivat vanhassa asunnossa pokkarihyllynä, mutta mahtuivat tänne enää koristeeksi. Niissä on sama väritys kuin näissä puulaatikoissa. Ties vaikka olisivat liki samaa ikääkin.

Taulut ollaan puolison kanssa hankittu Prahasta, joskin eri vuosina 90-luvun alussa kun ei vielä edes tunnettu. Lamppu on Äidin peruja. Iso osa sen lasipuikoista on rikkunut vuosien varrella. Uusien teettäminen olisi tullut todella kalliiksi, mutta onneksi sisko löysi siihen ihan passeleita, lyhyempiä muovipuikkoja Kasvihuoneilmiöstä parilla eurolla kappale. Meidän pitkät kaverit kilistelee niitä aina ohikulkeissaan :P

Jonkun kotimaisen valmistajan sohva innostuttiin hankkimaan sen jälkeen kun oltiin oltu elämäni ekoilla Habitare-messuilla, taisi olla noin 2004 tai 5. Siitä avautuu fantastinen vuode ja me nukuttiinkin siinä melko pitkään ennen futonin hankkimista. Vaikka se alkaa olla melko vanha, kunto on edelleen loistava eikä kulmikkaaseen malliin ja neutraaliin väriinkään olla kyllästytty.
Rakas pitsipeitto on Äidin virkkaama.

Musta on erityisen kiva kun mun uuden lehtihyllyn päällä on laskutila, meillä ei nimittäin sellaisia juuri ole. Vielä kun yrttiruukutkin pysyisi hengissä hiukan pidempään kuin 12 h... Onneksi otin kuvat jo illalla kun pistin ne paikoilleen, ensimmäinen näistä oli tänään jo iltapäivästä silkkaa blenderiainesta :/

sunnuntaina, huhtikuuta 27

Kiitos Hollyanna!

Lukkari: matematiikka, jatko-opinnot

Antakaa anteeksi jos tuntuu siltä, että mun blogini alkaa muistuttaa sisustusliikkeiden mainoskanavaa. En vaan ole ennen edes tiennyt, että jopa täällä Espoossakin on niitä näin runsaasti ja kaikissa niissä on jotain hirmu kivaa, käytännöllistä tai nättiä.

Tästä Hollyannasta olin kyllä kuullut joskus ystävältäni Teealta, muttei ollut koskaan tullut poikettua, vaikka kahdesti vuodessa pyörähdän naapurissa vaihtamassa renkaita. Tällä kertaa hipsin sisälle saakka ja (muun muassa) tällaisia juttuja siellä oli:

Shoes are optional... my kinda place!
Broste-kynttilöitä
Käsittämättömän nättejä [kala:sfår:m]-pullavuokia
Maison Belle -sarjan puhdistusaineita
Tämä oli huippu: munapekoniaamianen siististi mikrossa yhdessä purkissa
Avocadon ystävän paras kaveri: tiivis boksi sille toiselle puolikkaalle

Monenlaista lahjatavaraksikin sopivaa hauskaa ja sievää pikkujuttua siis, sekä myös iso osasto erilaisia askartelujuttuja. (Päivän sana on näköjään taas "juttu"...)

Itse löysin yhden meille aivan täydellisen purnukan, nimittäin puoliksi syödylle sipulille tarkoitetun kuvun tuota Joie-sarjaa. Meidän perheessä löytyy välillä kolmekin tällaista sipulinpuolikasta erilaisista pusseista siinä vaiheessa kun niitä ei voi oikeastaan käyttää enää mihinkään. Tämän jälkeen ei sitä ongelmaa ole!

Toki tähän voi säilöä myös vaikka sitruunan tai sen avocadonkin. Kansi napsahtaa tiukasti kiinni ja estää hajujen ja makujen tarttumisen muihin ruokiin samassa jääkaapissa, siitä näkee sisällön yhdellä silmäyksellä, eikä purkki ei muotonsa ansiosta hautaudu mihinkään jääkaapin uumeniin.

Minä tykkään!


Hollyannan Facebook-sivulta löytyy mm. sijainti- ja aukioloaikatiedot. Myös postituslistalle voi liittyä, jolloin saa kutsuja spesiaali-iltoihin joissa kuulemma ainakin syödään kakkua...

Käykääpä katsastamassa kun tällä suunnalla liikutte!

lauantaina, huhtikuuta 26

Jaksaa jaksaa, aikaa on

Lukkari: liikunta

Viime tiistain testinosto meni ehdottomasti paremmin kuin odotin!

Kuulahan tietysti painaa toistaiseksi aika paljon, mutta tämä tulos antaa kyllä toivoa syksyn SM-kisoja ajatellen. Edellisen kerran olen tehnyt tällä painolla (20 kg) mitään yli kahden minuutin sarjaa puolisen vuotta sitten ja sunnuntain treenissä meinasin pyörtyä jo 16 kg:n kanssa. Vieressä tempaava Eeva kysyi ennen nostoa, että mikä on tavoite. Sanoin, että kaikki yli kahden minuutin on plussaa ja tavoite on olla pyörtymättä ja pitää niin sanotusti aamusmoothiet sisällä...

Video loppuu harmittavasti vähän kesken, mutta en siis saanut tehtyä täyttä aikaa vaan pistin kuulan maahan ajassa 8:30 ja tulos oli 67. Arvelen, että vasurialoituksella ois mennyt kymppikin, ja tulos ois ollut 76-78.

Selvästi uuden koutsin kanssa tehdyt hommat purevat.
Tässä on todella paljon hyvää ja iloisin mielin tästä jatketaan eteenpäin!


Seuraava skaba, biathlon tosin, on kalenterissa kesäkuun alussa Helsingissä. Palaillaan niihin ennakkotunnelmiin tässä matkan varrella!

Kimmolle kiitos videosta!


perjantaina, huhtikuuta 25

Lämpöä kevääseen

Lukkari: taito- ja taideaineet, matematiikka

Puoliso osti joskus pari kuukautta sitten itselleen ohuen (sikahintaisen, mutta älyttömän nätin ja funktionaalisen) untuvatakin "taukotakiksi". Ilmeisesti niitä taukoja vietetään joka päivä, koska siitä tuli saman tien hänen käytetyin vaatteensa.

Josta olin kamalan kateellinen.

Vaan kuinkas kävikään: vastaavia takkeja alkoi ilmestyä yhden sun toisen liikkeen valikoimiin, myös näissä ihanissa kirkkaissa väreissä. Ryhdyin siis kyttäilemään Cubuksen räkkejä ja tiistaina viimein tärppäsi...



Kas kun en periaatesyistä halunnut maksaa takista täyttä hintaa, koska elettiin jo pitkällä kevättä. Niinpä kävin viikottain katsastamassa josko olisivat vähän tiputtaneet hintaa. Iso lappu näkyi käytävälle saakka ja sitkeästi siinä pönötti se sama 59,90.

Onneksi tulin poikenneeksi ihan sisälle saakka kauppaan.

Menin nimittäin hypistelemään bikineitä ja poistuin untsikan kanssa. Siellä ne olivat vierekkäin sulassa sovussa, vähän kuten eilisessä asussani varvastossut ja tämä takki, joka oli "erien viimeisiä" -tangossa, 25% alennuksella.



Mahtui päälle ja sattui olemaan myös kivoin niistä eri väreistä
joten mitäs siinä muuta kuin kassan kautta kotiin.

Onnentyttö!


torstaina, huhtikuuta 24

Kesäkiekot

Lukkari: taito- ja taideaineet

Kuulin appiukon kertovan vanhalle naapurilleen, että on luvannut hoitaa meidän renkaanvaihdot niin kauan kuin työkalut kädessä pysyy. Eilen oli se päivä, lämmin ja aurinkoinen.


Kuvaan pääsi viimein myös tuo bändipaita. Tässä ei kylläkään näy sen leikkaus kunnolla, on meinaan erittäinkin kiva ja imarteleva!

Tallin naapurista löytyi taas jotain mielenkiintoista kotiin. Palataan siihen pian!


Puoliso ei hirveesti tykännyt mun (perintö)vyölaukusta.
En tajua... mikä vika tässä nyt muka on?

tiistaina, huhtikuuta 22

Yksi ylitse muiden...

Lukkari: kuvataide

...on varvastossut huhtikuussa.
Millähän värillä noi kynnet lakkaisi?



Ja ne muut #100happydays -kuvat löytyvät siis täältä Instagrammista

sunnuntaina, huhtikuuta 20

100 Onnellista Päivää

Lukkari: kuvataide

Oikeesti olen tähänkin mennessä jo elänyt satoja ja taas satoja onnellisia päiviä, mutta ajattelin silti osallistua tällaseen 100 Happy Days -haasteeseen. Saa nyt nähdä muistanko ottaa näitä räpsyjä joka päivä, yritetään kuitenkin.

Tässä parin edellisen päivän onnenaiheita:







torstaina, huhtikuuta 17

Hyvää Pääsiäistä!

Lukkari: kuvataide

Lähdin keskiviikkona kohti Turkua josta jatkettiin isän kanssa kiirastorstaina mökille. Postailin Instagrammiin matkalta muutaman kuvan ja keräsin ne myös tänne.

Maisema bussipysäkillä
Onnibussin kyydissä. Ajatelkaa: seutulipun hinta 5 eur, mutta Helsingistä pääsee Turkuun kympillä
Värikartta
Perillä odotti synttärikortti isältä... (kuvan tyttö on todellakin kuin minä teini-iässä!)
ja kukka... (Tulilatva höyrypäiselle tyttärelle :D)
...sekä rakkauslahja systeriltä.
Aamulla pelattiin "tetristä"
Poikettiin Pahkapirtillä kahvilla
Sisäsiistit lemmikit

Isä näytti talon, jossa asui 50-luvun alkupuolella
Perillä mökillä keitettiin kahvit ja tankattiin ennen...
...hyötyliikuntoja.

Perjantaina tulee lisää porukkaa ja aletaan viettää mökkikauden alkua ja pääsiäistä.

Nauttikaa tekin elämästä!

keskiviikkona, huhtikuuta 16

Lisää sisustusta: Decorita

Lukkari: jatko-opinnot

Kun nainen on tyytymätön johonkin asiaan elämässään, hän yleensä leikkaa hiukset. Tai no, mulla sitä on ainakin tapahtunut monta kertaa. Helppo ja nopea tapa tehdä konkreettisia muutoksia. Toinen on sisustaminen: mieli raikastuu kun tekee ympäristöstä viihtyisämmän ja kauniimman. 

Eilen tein meille kotiin löydön Decorita-nimisestä liikkeestä joka sijaitsee Liila-kauppakeskuksessa Espoon Martinsillassa.

Kyseinen kauppakeskus on ollut aika ankea 70-lukulainen ostaribunkkeri, mutta olen ollut siellä vuosia vakioasiakas, koska siellä on Lidl. Sinne olin nytkin suunnistamassa kun huomasin, että tämä Decorita onkin vielä auki (kello oli aika paljon). Samalla hiffasin, että kyseinen betonikolossi onkin käynyt läpi aikamuisen muodonmuutoksen ja on suorastaan kiva sisältä ja myös ulkoa. Kannattaa käydä itse katsastamassa, varsinkin jos on sisustukseen liittyviä tarpeita. Saman katon alla on monta muutakin liikettä!  

Näette joku toinen päivä mitä tuolta tarttui matkaan (täytyy saada ne ensin paikalleen). Sitä odotellessa pikainen katsaus liikkeen valikoimiin:







Nettisivut löytyvät osoitteesta www.sisustusdecorita.fi
ja koko kauppakeskuksen valikoima www.liila.fi

tiistaina, huhtikuuta 15

Ei ihan tavallinen maanantai

Lukkari: liikunta

Kenellekään ei liene epäselvää, että rautapallourheilulla on suuri sija mun elämässäni. Yksi parhaita  juttuja siihen liittyen on ehdottomasti Kuulasauna, jonka lopettaminen kävi tosin mielessä viime vuonna loppuvuodesta kun kamppailin kaikkien niiden motivaatio-ongelmien ym. kanssa.

Onneksi ei tullut tehtyä sitä virhettä, sillä treeneissä käy edelleen ihan huikeeta porukkaa ja alkuvuodesta varsinkin sillä on ollut valtava vaikutus henkiseen jaksamiseen, jos toki fyysiseenkin.

Eilen Kuulasaunassa nostettiin jo kolmannet perinteiset kevätsalikisat. Joka kerta on mukana ollut kisalavojen ensikertalaisia, eilenkin puolet porukasta. Osa on tullut testaamaan kuntoa ja jatkanut siitä sitten SM-kisoihin ja osa ei. Musta on kuitenkin ihan huippua kuitenkin seurata sitä fiilistä joka (varsinkin) näille noviiseille tulee. Palautteet on usein sellaisia kuin "ei tää täys kymppiminsa ois kotona kyllä mennyt", tai "tulos oli kyllä paljon parempi kuin odotin."


Tässä nämä eiliset urheat: (kuva on lainattu Inkaliinalta)


Kiitos teille kun teitte taas mun maanantain!
(kiitokset kuuluvat tietysti kaikille kuvasta puuttuville kannustusjoukoille)

Vuoden päästä taas!

(Ja viikon päästä Nummelaan testaamaan omaa kuntoa...)

perjantaina, huhtikuuta 11

Rakkautta ensi silmäyksellä

Lukkari: taito- ja taideaineet, matematiikka

Jotkut teistä tietävätkin, että meillä käydään kotona aika-ajoin tiukkaa keskustelua siitä, voinko pitää verkkareita tai collegehousuja kaikissa tilanteissa, paitsi silloin kun tarvitaan mekko. Kuulemma en... 

No, Lindex oli kuitenkin varustanut rekkinsä jollakin joka ehkä melkein sopii kaikkialle, nimittäin tummansinisävyisillä Holly & Whyte -pöksyillä, joista en tiedä luokitellaanko nämä nyt sitten pyjamahousukategoriaan vai mihin. Jotain sporttista näissä on ainakin, ja lisäksi sivutaskut, sekä feikkitakataskut. Kun vielä matskukin oli 100% viskoosi ja kirsikkana kakussa hinta oli tipahtanut puoleen alkuperäisestä en tätä investointia kauaa miettinyt.

Nyt mulla on "salonkikelpoiset lökärit" jotka eivät näytä hassuilta oikeiden kenkienkään kanssa. Olen kyllä nähnyt vastaavia kaupoissa jo aiemmin, mutta en ole oikein lämmennyt niiden kuvioille ja värityksille. Nyt kolahti ja kovaa!

Tässä väritkin ovat kutakuinkin oikein...
Tiedän helpompiakin asioita kuin omien jalkojen kuvaaminen kännykkäkameralla...

torstaina, huhtikuuta 10

Deliforma - herkullinen kauppa Espoonlahden Lippulaivassa

Lukkari: jatko-opinnot

Eilen ruokakauppareissulla törmäsin uuteen kivaan myymälään, vai mitäs tykkäätte:

Astioita...
Herkkuja....
Leivontatarvikkeita ja koristeita...
 ...ynnä muuta. Käykää kurkkaamassa jos olette nurkilla!
Deliforman Facebook-sivu löytyy täältä.